
Krydderkake med smak av jul
Enkel
			1 t 15 min
		Denne saftige krydderkaken er proppfull av varmende krydder som smaker av jul. Grovere mel og redusert sukkerinnhold gjør at du kan nyte den med god samvittighet.
Ingredienser
1 porsjon
					
				
				2 dl rårørsukker (kan erstattes med vanlig sukker)
			
			
		
				5 stk egg
			
			
		
				1 dl valnøtter
			
			
		
				1 dl tørkede aprikoser
			
			
		
				10 stk dadler
			
			
		
				1 dl tranebær
			
			
		
				2 dl havregryn
			
			
		
				4 dl sammalt hvetemel fint
			
			
		
				2 dl hvetemel
			
			
		
				1 ts bakepulver
			
			
		
				1 ts natron
			
			
		
				1 ts kanel
			
			
		
				0.5 ts malt ingefær
			
			
		
				0.25 ts revet muskatnøtt
			
			
		
				1 ts salt
			
			
		
				3 dl kefir
			
			
		
				1 dl flytende honning
			
			
		
				0.5 dl melis til servering
			
			
		Produkter i oppskriften
						Vita Hjertego' Flytende
						
				
							Vita hjertego’ Flytende er en flytende margarin som egner seg godt til steking og i rører eller a… Les mer
						
					Slik gjør du
1. Sett ovnen på 200 °C.
2. Grovhakk valnøtter, tørket aprikos.
3. Ta ut steinen av dadlene og del i biter.
4. Rør sammen nøtter, tørket frukt, havregryn, mel, bakepulver, krydder, salt, kefir, flytende honning og Vita hjertego’ Flytende.
5. Visp eggedosis av egg og sukker. Vend inn eggedosisblandingen i melblandingen.
6. Smør en stor rund kakeform på 22 cm og hell i røren.
7. Stekes midt i ovnen i cirka 1 time.
8. Avkjøl litt, ta krydderkaken ut av formen og avkjøl videre på rist. Dryss over melis og server!

Kommentarer