Krydderkake med smak av jul
Enkel
1 t 15 min
Denne saftige krydderkaken er proppfull av varmende krydder som smaker av jul. Grovere mel og redusert sukkerinnhold gjør at du kan nyte den med god samvittighet.
Ingredienser
1 porsjon
2 dl rårørsukker (kan erstattes med vanlig sukker)
5 stk egg
1 dl valnøtter
1 dl tørkede aprikoser
10 stk dadler
1 dl tranebær
2 dl havregryn
4 dl sammalt hvetemel fint
2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts natron
1 ts kanel
0.5 ts malt ingefær
0.25 ts revet muskatnøtt
1 ts salt
3 dl kefir
1 dl flytende honning
0.5 dl melis til servering
Produkter i oppskriften
Vita hjertego' Flytende
Vita hjertego’ Flytende er en flytende margarin som egner seg godt til steking og i rører eller a… Les mer
Slik gjør du
1. Sett ovnen på 200 °C.
2. Grovhakk valnøtter, tørket aprikos.
3. Ta ut steinen av dadlene og del i biter.
4. Rør sammen nøtter, tørket frukt, havregryn, mel, bakepulver, krydder, salt, kefir, flytende honning og Vita hjertego’ Flytende.
5. Visp eggedosis av egg og sukker. Vend inn eggedosisblandingen i melblandingen.
6. Smør en stor rund kakeform på 22 cm og hell i røren.
7. Stekes midt i ovnen i cirka 1 time.
8. Avkjøl litt, ta krydderkaken ut av formen og avkjøl videre på rist. Dryss over melis og server!
Kommentarer