Lett ostekake med gresk yoghurt

Enkelt
45 min.
Nyt en ostekake laget med gresk yoghurt, lett kremost og lite sukker. Perfekt for deg som vil kose deg med et litt magrere alternativ til den tradisjonelle ostekaken. Denne oppskriften gir ca. 16 biter.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 175 grader.

Dekk bunnen av en rektangulær form (ca. 20×30 cm) med bakepapir. Pass på at papiret henger litt utenfor kanten slik at du enkelt kan løfte kaken ut av formen når den er ferdig og bitene skal deles opp.

Bunn: 

Kjør kjeksene i en mikser sammen med margarinen til du har en fin masse. Hell blandingen over i formen og press godt ned.

Bak bunnen midt i ovnen på 175 grader i 12 min. I mellomtiden kan du begynne å lage fyllet.  

Fyll: 

Pisk kremosten i ca. 1 minutt med en håndmikser. Bland så inn gresk yoghurt, eggehviter, sukker og mel til blandingen er glatt og fin. Det tar ca. 3 minutter. Melet trengs for å få rett konsistens, siden vi bruker magre ingredienser.

Tilsett så sitronsaft og vaniljeessens og pisk i ett minutt til.

Ta formen ut av ovnen og hell fyllet over bunnen. Sett kaken tilbake i ovnen og la den bake i 25 minutter på 175 grader. De siste 5 minuttene av baketiden bør du dekke kaken med aluminiumfolie slik at den ikke blir brun på toppen.

Etter at du har tatt kaken ut av ovnen bør den avkjøles i romtemperatur i 20 minutter, og så i kjøleskap i 3 timer.

Server for eksempel med revet limeskall og bringebær.

Antall porsjoner:

  • BUNN:
  • 14 stk Digestivekjeks
  • 5 ss Vita hjertego' Margarin
  • FYLL:
  • 200 gram lett kremost
  • 185 gram gresk yoghurt naturell
  • 2 stk eggehviter
  • 50 gram sukker
  • 1 ss mel (16 gram)
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ts vaniljeessens

Produkter i oppskriften

Vita hjertego' Margarin

Vita hjertego’ Margarin

Kommentarer

Lignende oppskrifter

Ostekake i glass med mango og kokos

Enkelt
15 min.

Sunn sjokoladekake i kopp

Enkelt
10 min.

Bananis med müsli og bringebær

Enkelt
5 min.