Smuldrepai med bær

Enkelt
30 min.
Smuldrepai med sesongens bær og knasende sprø topping er en rask, superenkel og helt nydelig dessert – som skapt til å serveres i små porsjonsformer. Havre i både paibunn og topping gir en god og nøtteaktig smak, og bidrar i tillegg til å holde blodsukkeret stabilt og gjør at metthetsfølelsen varer lenger.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 220 grader. Smør små ildfaste former, cirka 12-14 cm i diameter, med Vita hjertego’ Flytende.

  2. Bland havremel og havregryn i en bakebolle. Tilsett Vita hjertego’ Margarin og honning og bruk fingrene til å samle alt sammen til en smuldredeig.

  3. Tips! Havremel kan du lage selv ved å kjøre havre fint i en blender eller en food processor.

  4. Fordel bærene i de smurte porsjonsformene og fordel smuldredeigen på toppen. Dryss til slutt over litt brunt sukker.

  5. Tips! Om du ikke får tak i ferske bær kan du fint bruke frosne. Disse vil væske litt mer, men det har ingenting å si for resultatet.

  6. Sett formene på rist i øverste halvdel av ovnen og stek til smuldredeigen har fått farge og er blitt sprø, i 15 til 20 minutter.

  7. Smuldrepaiene serveres lune, gjerne med mager vaniljekesam til.

Antall porsjoner:

Kommentarer

Lignende oppskrifter

Sunn smuldrepai med epler og havremel

Enkelt
55 min.

Ostekake i glass med mango og kokos

Enkelt
15 min.

Sunn sjokoladekake i kopp

Enkelt
10 min.