Sommersalat med reker

Enkelt
15 min.
En fargerik sommersalat med reker passer perfekt når du vil ha noe lett og godt til lunsj eller middag. Avokado og sitrondressing bidrar med både deilig smak og mye av det sunne umettede fettet, mens egg og reker metter godt og tilfører proteiner. Den friske sitrondressingen passer også godt til andre retter med skalldyr og fisk.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Sitrondressing:

  1. Rør sammen Vita hjertego’ Lettmajones, lettrømme, revet sitronskall og finhakket dill.

  2. Smak til dressingen med sitronsaft, salt og pepper. Oppbevar dressingen kjølig til servering.

Salat:

  1. Kok eggene til de er hardkokte –  8-10 minutter avhengig av størrelse. La de ligge i kaldt vann til de er helt avkjølt, skrell dem og del deretter i båter.

  2. Skyll og tørk grønnsakene godt. Skjær agurk, reddik og avokado i skiver, og mango i tynne strimler.

  3. Bland alt i en salatbolle eller legg opp på individuelle tallerkener. Topp salaten med avkjølte egg og reker.

  4. Server sommersalaten med sitrondressingen og gjerne noen skiver med grovt brød med Vita hjertego’ Margarin.

Antall porsjoner:

  • SITRONDRESSING:
  • 85 gram Vita Hjertego' Lettmajones
  • 60 gram lettrømme
  • 0.25 stk sitron, revet skall
  • 1 ss fersk dill, finhakket
  • 0.5 ss sitronsaft
  • 0.25 ts salt
  • 0.5 ts pepper
  • SALAT:
  • 2 stk egg
  • 125 gram grønn salat
  • 1 stk agurk
  • 8 stk reddik
  • 2 stk avokado
  • 1 stk mango
  • 200 gram reker (renset)

Produkter i oppskriften

Vita hjertego' Lettmajones

Vita Hjertego’ Lettmajones

Kommentarer

  • User
    Chrissie

    Jeg vil gjerne ha denne over til min side. Men det går ikke….

    • User
      Signe Marie

      Hei Chrissie, ønsker du å dele oppskriften videre, så er det bare å trykke på ønsket plattformlogo rett over «Slik gjør du» her på siden. Håper det var svar på spørsmålet ditt? Ha en fin dag videre 🙂

Lignende oppskrifter

Tunfisksalat med avokado

Enkelt
10 min.

Quinoasalat med mango og granateple

Enkelt
30 min.

Blomkålsalat

Enkelt
15 min.