Speltpizza

Enkelt
90 min.
Denne oppskriften på speltpizza er en grov pizzabunn laget av speltmel - rikt på fiber. Speltmelet gir en luftig og lett bunn med en nøtteaktig smak.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Ha gjær, salt og mel i en bakebolle. Tilsett lunkent vann og elt sammen til en deig. Tilsett Vita hjertego’ Optimal og elt i et par minutter til.

  2. Dekk bakebollen med plast og sett deigen til heving i cirka 1 time.

  3. Varm opp ovnen til 250 grader.

  4. Ha litt mel på kjøkkenbenken. Om du ønsker to runde pizzaer deler du deigen i to emner og kjevler dem ut. Ønsker du en stor pizza kan du kjevle ut hele deigen slik at den passer i en langpanne.

  5. Ha på ønsket fyll. Til speltpizza er det for eksempel godt med tomatsaus, mozzarella, spekeskinke og pinjekjerner, men her er det bare fantasien som setter grenser.

  6. Stek pizzaen på midterste rille i ca. 25 minutter.

Antall porsjoner:

Produkter i oppskriften

Vita hjertego' Optimal Olje

Vita hjertego’ Optimal olje

Kommentarer

Lignende oppskrifter

Blomkålpizza

Enkelt
40 min.

Havrepizza

Enkelt
40 min.

Glutenfri søtpotetpizza

Enkelt
50 min.