
Squashpasta med scampi
Slik gjør du
-
La scampiene tine i romtemperatur. Hell bort tinevannet og tørk scampiene lett med kjøkkenpapir.
-
Vask squashen og skjær av enden og tuppen. For å lage pasta av squashen er det enkleste å bruke en spiralkutter. Har du ikke det, kan du høvle squashen på langs med en ostehøvel og deretter skjære i tynne strimler.
-
Varm opp halvparten av Vita hjertego’ Flytende i en stekepanne på medium varme. Ha scampi i stekepannen og stek dem i ett minutt uten å røre.
-
Tilsett finhakket hvitløk, timian og chiliflak og rør sammen med scampien til de er så vidt gjennomstekt. Dette tar cirka 1 minutt med middels store scampi. Hell alt over i en skål og sett til side.
-
Ha resten av Vita hjertego’ Flytende i pannen og hell over sitronsaft, grønnsaksbuljong og chilisaus. Rør sammen og la det småkoke i 2-3 minutter.
-
Tilsett squashpastaen og la det trekke under lokk i ca. 3 minutter.
-
Tilsett matfløte og kok opp. Smak til med salt og pepper.
-
Tips! Ønsker du en tykkere saus kan du røre 0,5 ts maisenna ut i 1 ss kaldt vann. Tilsett jevningen og la sausen koke opp.
-
Vend inn scampiene og la de bli gjennomvarme før servering. Topp med litt finhakket bladpersille og et dryss pepper.
Antall porsjoner:
- 450 gram frossen rå scampi, uten skall
- 4 stk squash
- 4 ss Vita hjertego' Flytende
- 2 fedd hvitløk
- 1 ts tørket timian
- 0.25 ts chiliflak
- 0.5 ss sitronsaft
- 0.5 dl grønnsakskraft eller buljong
- 0.5 ss Srirachasaus
- 0.5 dl lett matfløte
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 0.5 ss bladpersille
Produkter i oppskriften

Tok litt ekstra chili,og chilisaus i.Det ble spicy og helt nydelig.Kommer til å lage flere ganger👌
Hei Unni,
Det høres godt ut! Hyggelig at du har funnet en ny favoritt blant oppskriftene våres.