Thaisuppe med nudler

Enkelt
35 min.
Denne thaisuppen er rik på gode smaker og enkel å lage. Vi serverer den med ovnsbakte søtpoteter som gir en fantastisk sødme og risnudler som sørger for at suppemiddagen metter godt. Om du vil kan du tilsette enda mer grønnsaker i suppen, som for eksempel paprika, brokkoli eller strimler av gulrøtter.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 200 grader.

  2. Skrell søtpotetene og del dem i terninger på cirka 1 centimeter. Legg søtpotetbitene i en ildfast form og dryss over olje.

  3. Bak i ovnen på midterste rille i 25 minutter. Lag suppen mens søtpotetene baker.

  4. Start med å finhakke løk og hvitløk.

  5. Varm opp en kjele på middels sterk varme med Vita hjertego’ Optimal. Stek løk og hvitløk til løken er myk, men ikke brunet.

  6. Ha i grønnsaksbuljong, red curry paste, kokosmelk og soyasaus. Kok opp suppen og la den stå på svak varme mens du forbereder nudlene.

  7. Kok opp vann i en kjele. Ta kjelen av varmen og legg i risnudlene. La de trekke i 4 minutter før du heller av vannet.

  8. Server suppen med nudler og bakte søtpoteter. Topp med sukkererter, chili og koriander.

Antall porsjoner:

  • 2 stk søtpoteter
  • 4 ss Vita hjertego' Optimal olje
  • 1 stk løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 5 dl grønnsaksbuljong
  • 5 ts thai red curry paste
  • 2 dl lett kokosmelk
  • 1 ss soyasaus med mindre salt
  • 0.5 ts salt
  • 1 pk risnudler
  • 100 gram sukkererter
  • 1 stk chili
  • 1 neve koriander

Produkter i oppskriften

Vita hjertego' Optimal Olje

Vita hjertego’ Optimal olje

Kommentarer

Lignende oppskrifter