Flerkornbrød kan du enkelt lage selv, enten du baker eltefri eller eltet variant. Med både rug, spelt, havre og hvete, er dette et smakfullt og næringsrikt brød som metter godt. Oppskriften gir ett brød og vi har brukt en brødform på 2 liter.

Ingredienser

1 porsjon

250 gram sammalt speltmel, finmalt
200 gram havremel
200 gram sammalt hvetemel, finmalt
50 gram sammalt rugmel, grovmalt
1 pose tørrgjær
30 gram sesamfrø
30 gram linfrø
1 ss honning
1 ts salt
6 dl lunkent vann, romtemperert

Produkter i oppskriften

Soft Flora Steke og Bake
Soft Flora Steke og Bake
Soft Flora Steke & Bake er som navnet sier, godt egnet til både steking og baking. Den egner seg … Les mer

Kommentarer

  • Ragnhild

    Prøvde brødene i dag. Dobbelt oppskriften slik at det ble to brød. Ble saftige og gode. Flott oppskrift.👍🤗

    • cecilie

      Hei Ragnhild! Så hyggelig å høre at brødene falt i smak, og tusen takk for tilbakemeldingen! God bakelyst! 🙂

  • Linn

    Hvis jeg deler deigen til to mindre brød, hvor lenge bør de steke da ?:)

    • Marthe

      Vi har ikke testet dette selv på denne oppskriften, men jeg vil tro 30 til 40 minutter bør holde. Du kan teste om brødet er ferdig stekt ved å banke på undersiden, om det gir en hul lyd er brødet ferdig. Lykke til med bakingen! 🙂

  • Me

    Nydelig oppskrift. Brukte alle meltypene osv, men manglet frø. Så laget litt min egen versjon. Funket som bare det. 🙂

    • Marthe

      Så hyggelig å høre at brødet ble vellykket! Takk for tilbakemeldingen 🙂