Eltefritt landbrød
Landbrød er både luftig og sprøtt, smakfullt og lettvint. Et brød som egner seg like godt som frokost- og matpakkebrød eller som tilbehør til middagen. Dette er en enklere eltefri variant som forberedes dagen i forveien. Oppskriften gir ett brød.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Smelt Soft Flora Steke og Bake i en liten kjele eller i en skål i mikrobølgeovnen.
2. Rør sammen hvetemel, rugmel, salt, tørrgjær, smeltet Soft Flora Steke og Bake og vann i en stor bakebolle til deigen er godt blandet. Dekk bakebollen med plastfolie og la den heve på kjøkkenbenken i 12-18 timer.
3. Dryss 2-3 ss hvetemel på kjøkkenbenken og ha deigen fra bollen og over på benken. Brett deigen sammen 8-12 ganger. Strø eventuelt på litt mer mel dersom deigen klistrer seg fast i benken.
4. Brett sammen deigen til en rektangulær form og legg den på en stekeplate med bakepapir.
5. Dekk deigen med et kjøkkenhåndkle og la den etterheve i 1 time.
6. Varm opp ovnen til 200 grader.
7. Dryss litt mel over brødet og stek det på midterste rille i 30 minutter, eller til landbrødet har en fin og gyllen stekeskorpe.
8. Avkjøl brødet på en rist og server sammen med Soft Flora og ditt favorittpålegg.
Var fryktelig skeptisk til eltefritt, men den frykten kunne jeg spart meg. Et nydelig brød som enkelt å bake.
Flott å høre at du fikk til eltefri bakst, takk for tilbakemeldingen! Ja, dette brødet er en vinner, det er vi enige i. God bakelyst! 🙂