Eltefrie grove horn med ost og skinke
Grove horn er en favoritt i matpakka. Fyller du dem med ost og skinke trenger du heller ikke tenke på pålegg. Disse er i tillegg eltefrie og kan lages med minimalt av innsats. Lag gjerne mange mens du først er i gang, for disse er fine å ha i fryseren. Oppskriften gir 8 horn.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Bland sammen hvetemel, tørrgjær og salt i en bolle.
2. Smelt Soft Flora Steke og Bake i en kjele eller i mikrobølgeovnen. Tilsett egg, melk og smeltet Soft Flora i melblandingen og rør rundt til det hele er godt blandet.
3. Dekk bollen med plast og la deigen heve på kjøkkenbenken over natten. Deigen bør heve i minst 8 timer, men ikke lenger enn 18 timer. Da risikerer du at gjæren dør, og brødet vil ikke heve.
4. Dryss rikelig med hvetemel over kjøkkenbenken. Samle deigen og elt den for hånd i 2 til 3 minutter. Tilsett litt ekstra hvetemel om du trenger det.
5. Kjevle ut deigen til en stor sirkel og del den i 8 «pizzastykker». Legg på ketchup, ost og skinke i den brede enden av hver del. Start med den brede enden og rull den sammen til et horn. Legg den med den tynne delen under hornet på et bakepapir.
6. Dekk over med et kjøkkenhåndkle og la hornene etterheve i 30 minutter.
7. Varm opp ovnen til 200 grader.
8. Stek hornene på midterste rille i ovnen i 10 til 12 minutter.
Eltefrie står det? Men de må eltes står det i oppskriften? Skjønte ikke det jeg😄
Hei Jannicke! Jeg skjønner at det kan virke forvirrende når ordet «elting» er brukt i oppskriften ved utbakingen, når deigen samles sammen i 2-3 minutter. Men deigen regnes som eltefri når den ikke skal eltes før heving, men bare blandes raskt sammen i en bolle. Håper det var oppklarende. Lykke til med bakingen! 🙂