Grovt langpannebrød med yoghurt og solsikkefrø
Med et langpannebrød er det enkelt å lage ferskt brød til både store og små. Dette langpannebrødet er laget med grovt mel som metter godt, og yoghurt som gjør det ekstra saftig og mykt. Oppskriften gir 1 langpannebrød.
Ingredienser
Slik gjør du
1. Bland sammen sammalt hvetemel, hvetemel, tørrgjær og salt i en bakebolle. Tilsett vann, yoghurt og honning, og elt ingrediensene i en kjøkkenmaskin i 15 minutter eller til du har en glatt deig som slipper bollen.
2. Dekk til bollen med et fuktig kjøkkenhåndkle eller plast, og la den heve til den har doblet i størrelse, ca. 1 time.
3. Ha deigen over i en langpanne med bakepapir (35×25 cm) og trykk den ut i formen. Bruk en kniv eller pizzaskjærer og del deigen opp i like store deler, for eksempel 4×3.
4. Dekk til langpannen med et kjøkkenhåndkle og la deigen heve i 45 minutter.
5. Varm opp stekeovnen til 200 grader.
6. Pensle deigen med vann og dryss over solsikkefrø.
7. Stek langpannebrødet på midterste rille i ovnen i 25 minutter, eller til det har fått en gyllen farge.
8. La langpannebrødet hvile i 10 minutter før du serverer det rykende ferskt med ditt favorittpålegg.
De er så gode
Hei Eva-Iren! Så hyggelig å høre at disse langpannebrødene falt i smak. Takk for tilbakemeldingen, og lykke til med bakingen! 🙂
Laget nettopp denne oppskriften. De ble utrolig saftige og gode. Noe av det bedre jeg har laget. Anbefales!
Tusen takk for hyggelig tilbakemelding! ☺️