5 enkle triks

  1. La barna hjelpe til med matpakkesmøringen – fra planlegging til gjennomføring. Barn er som regel svært villige til å hjelpe til, og de vil garantert være mer interessert i å spise maten etterpå.
  2. Varier med ulike alternativ til brød. Lomper, usøtede havrekjeks eller polarbrød fungerer fint. Bruker du knekkebrød i matpakken er det lurt å oppbevare pålegget separat, så knekkebrødene ikke blir myke.
  3. Legg ved oppskåret frukt eller grønnsaker, det smaker godt og sørger for fristende farger i matboksen. Unngå at de blir slappe og brune ved å pakke inn i plastfolie.
  4. Middagsrester egner seg fint i matpakka. Kjøttboller, fiskekaker, pastaskruer med pesto, ovnsstekte grønnsaker og stekt kylling er ting som holder seg godt.
  5. Ha kornblanding med litt tørket frukt i en boks. Da kan boksen brukes som skål og barna kan helle skolemelken eller melken de får i barnehagen over kornblandingen, slik at de får sprø kornblanding med kald melk til lunsj.