Ekstra kremet og hjertego’ hummus
Enkel
10 min
Hummus smaker nydelig som tilbehør til stekt kjøtt eller fisk, men kan også fint brukes på brødskiva eller i en salat. Avokado gjør denne hummusen ekstra fyldig og kremet.
Ingredienser
1 porsjon
1 boks kokte kikerter
2 stk. modne avokado
1.5 ss tahini (malte sesamfrø, kan sløyfes)
1 stk. hvitløksfedd
3 ss sitronsaft
0.5 ts paprikapulver
Salt og pepper
Produkter i oppskriften
Vita Hjertego' Optimal olje
Vita hjertego’ Optimal er en ideell blanding av blanding av raps-, solsikke- og olivenolje. Rapso… Les mer
Slik gjør du
1. Hell vannet av kikertene og hell dem i en skål.
2. Tilsett olje, tahini, presset hvitløk, sitronsaft og paprikapulver og kjør alt med stavmikser til du har en jevn blanding.
3. Tilsett avokado uten skall og stein og kjør det med stavmikseren på nytt til du har en jevn og kremet hummus.
4. Smak til med salt og pepper.
Tips!
Om du ønsker en mer krydret hummus kan du drysse over litt chiliflak og tørket koriander til slutt.
Kommentarer