Havregrøt er både sunt og godt. Den inneholder mye fiber som holder deg mett lenge, og er derfor et ypperlig frokostvalg. I tillegg inneholder havregryn som nevnt betaglukan, som altså hjelper deg med å opprettholde gode kolesterolverdier.

Havregrøt kan lages med vann eller lettmelk, eller en kombinasjon, men du kan også bruke plantebaserte alternativer, som mandelmelk eller lett kokosmelk. Det setter god smak på grøten. En liten klype salt før oppkoking er også med på å sette ekstra smak.

«1. Skogsdrøm»

1 ss eplemos
30 gram blåbær
30 gram bjørnebær
1 ss hasselnøtter

Slik gjør du:
Rør eplemos inn i ferdig kokt havregrøt. Topp med friske bær og grovhakkede hasselnøtter.

«2. Frisk og grønn»

1 ss gresskarkjerner
1 stk. kiwi
1 ss flytende honning
1 ss fersk mynte

Slik gjør du:
Rist gresskarfrøene på sterk varme i en tørr stekepanne i cirka 3 minutter. Avkjøl.

Skrell kiwi og del i tykke skiver. Finhakk ferske mynteblader.

Topp ferdig havregrøt med kiwi, mynte og gresskarkjerner og hell litt over honning til slutt.

«3. Gulrotkake»

40 gram gulrot (ca. 0.5 stk.)
0.2 ts kanel
1/8 ts malt muskatnøtt
1 ss rosiner
0.5 ss Vita hjertego’ Margarin
1 ss valnøtter
0.5 ss flytende honning

Slik gjør du:
Skrell og riv gulrot på grovt rivjern. Bland sammen kanel og muskatnøtt.

Rør rosinene, Vita hjertego’ og revet gulrot med krydder inn i havregrøten mot slutten av koketiden. Spar litt gulrot og krydder til topping.

Server med revet gulrot, krydder og grovhakkede valnøtter. Hell over flytende honning til slutt.

«4. Eplepai»

0.5 stk. grønt eple
0.5 ss Vita hjertego’ Margarin
0.5 ss brunt sukker
0.25 ts kanel
1 ss pekannøtter

Slik gjør du:
Riv halvparten av eplet på grovt rivjern og rør inn i havregrøten mot slutten av koketiden. Skjær resten av eplet i tynne skiver.

Server havregrøten med Vita hjertego’ margarin og epleskiver. Dryss over brunt sukker, kanel og grovhakkede pekannøtter til slutt.

«5. Appelsinsjokolade»

20 g appelsinmarmelade
1 ss mørk sjokolade, revet
0.25 stk. appelsin

Slik gjør du:
Rør mesteparten av appelsinmarmeladen og revet sjokolade inn i ferdig kokt havregrøt. Bruk resten til topping sammen med appelsinbåter.