En ny studie som nettopp er publisert i det vitenskapelige tidsskriftet JAMA viser at det å trene intensivt en gang i uken gir lavere risiko for å dø av hjertesykdommer og kreft sammenlignet med de som er inaktive, skriver forskning.no.

Selv om denne formen for trening ikke er optimal, kan man altså oppnå en helsemessig effekt. Og trening en gang i uka virker kanskje mer overkommelig i starten, enn å skulle trene 2,5 timer fordelt på flere dager, slik WHO anbefaler.

Det er ingen tvil om at å trene regelmessig er en av de beste tingene du kan gjøre for helsen din, og de aller fleste opplever fordelene på kroppen kort tid etter at de har kommet i gang.

Camilla Andersen, også kjent som Treningsfrue, er personlig trener som gjennom sosiale medier har inspirert, engasjert og motivert mennesker over hele verden med sin lidenskap for trening og helse.Hun har samlet sine beste råd for å hjelpe deg med å komme i gang med treningen:

 

Treningsfrues beste råd:

1. Finn en treningsform du liker

I følge Treningsfrue er det særlig en ting som er viktig for å få energi og motivasjon til å dra på trening, og det er å finne en form for trening som passer til din interesse. Føler du det er et ork å dra på trening uke etter uke, har du kanskje ikke funnet rett treningsform. Trikset her er rett og slett å teste ut mange ulike former for trening til du har funnet noe du liker. Prøv gjerne noe du aldri har testet før, kanskje blir du overrasket over hvor godt det passer deg.

2. Sett realistiske mål

Sett deg noen få realistiske mål for treningen. Det er viktig at du kjenner mestring og at du klarer å nå de målene du har satt, ellers er det lett å miste motivasjonen og gi opp. Etter hvert kan du også sette opp noen større og mer langsiktige mål som kan gi deg motivasjon over tid.

3. Planlegg uken

Planlegging er alfa og omega for å fullføre uken slik man vil. Sett deg gjerne ned søndag kveld og planlegg treningsøktene dine for kommende uke. Skriv de ned i kalenderen din slik at du mentalt kan forberede deg til øktene. Husk å gi deg selv masse ros underveis og ikke vær streng med deg selv. All trening er virkelig god trening!

4. Varier treningen

Jeg prøver å blande inn både naturen og treningssenteret for å få variasjon i treningen min. I tillegg er jeg en sosial person, så det å gå på et treningssenter er en stor del av min treningshverdag. Ta gjerne i bruk en personlig trener dersom du er usikker på utførelsen i de ulike apparatene, om du trenger hjelp til å sette opp program eller motivasjon til å nå et spesifikt mål.

5. Ikke gi opp når motivasjonen svikter

Mange har sikkert kjent på treningsgleden etter virkelig å ha kommet godt i gang med treningen. Men det vil alltid være dager eller uker hvor motivasjonen vil dale. Jeg har de dagene selv. Jeg har ingen problemer å avlyse en treningsdag fordi kroppen trengte hvile eller fordi jeg rett og slett ikke orket å dra på trening – det er helt greit. Men det er også viktig å fortsette med treningen jevnt og trutt selv om det er dager hvor alt føles litt tyngre. For treningsgleden den kommer tilbake – jeg lover! Se om du kan alliere deg med en venn slik at dere kan motivere hverandre på de tunge dagene. Det hjelper. Motivasjon kommer også av mestring, så snakk positivt om deg selv, gi deg selv masse skryt og sett et mål du vet du klarer. Det gir så mye mestring.

6. Vær fornøyd med innsatsen din – alt er bedre enn ingenting!

All trening er mye bedre enn ingen trening, og det viktigste er at du tilpasser treningstimene dine til hvor hektisk hverdagen er. En ting er sikkert – alle kan finne tid til litt trening. Om det så er å gå tur med hunden, ta trappen i stedet for heisen eller ta en løpetur.