6 supre oppskrifter til mat du kan ha med på piknik
Lange og varme sommerdager byr på mange muligheter til å nyte måltidene under åpen himmel. Uansett om du skal på piknik eller på tur, finnes det mye godt du kan fylle piknikkurven eller tursekken med. Her er noen av våre favoritter.
Sommeren byr på lange dager som fylles med mengder av hyggelige aktiviteter. Det gjelder å nyte sommeren, og da er måltider ute i det fri en ypperlig måte å gjøre det på. Det er enkelt å fylle piknikkurven eller tursekken med næringsrik mat som gir god energi til lange og varme dager. Med disse oppskriftene får du både sunne og smakfulle måltider som egner seg godt når maten skal pakkes med og nytes under åpen himmel.
1. Kremet pastasalat med bønner og grønnsaker
Denne enkle pastaretten med fullkornspasta og en smakfull kremet saus, passer perfekt til piknik. Sjekk oppskriften her.
2. Fullkornwrap med gulrot, fennikel og appelsinskiver
Du trenger:
Du trenger:
4 fullkornwraps
4 gulrøtter
4 store salatblader
100 gram agurk
100 gram ananas
4 skiver ost eller kalkunskinke
0.5 dl Vita hjertego’ Majones
1 fedd hvitløk
1 ts tørket timian
Slik gjør du:
Bland sammen Vita hjertego’ Majones, knust hvitløksfedd og tørket timian i en liten skål.
Riv gulrøttene med et grovt rivjern og skjær agurken og ananasen i tynne skiver.
Smør fullkornwrapsene med majonesen og legg på revet gulrot samt skiver av agurk, ananas og skinke eller ost.
Pakk wrapen sammen som en burrito.
3. Salat i Norgesglass
Skal du ha med salat på piknik, er Norgesglass løsningen til å få salaten til å holde seg frisk og sprø lengst mulig. Sjekk fremgangsmåten her.
4. Muffinsomelett med brokkoli og champignon
Lag omeletten i muffinsformer, så slipper du bruke bestikk for å spise den – perfekt når du skal ut på piknik. n
Du trenger:
1 vårløk
1 paprika
50 gram champignon
100 gram brokkoli
8 egg
0.5 dl Vita hjertego’ Mat
0.5 ts salt
0.5 ts pepper
Slik gjør du:
Sett ovnen på 180 grader.
Kutt opp vårløk, paprika, champignon og brokkoli.
Fordel vårløk, paprika, champignon og brokkoli i 12 muffinsformer.
Pisk sammen egg, Vita hjertego’ Mat, salt og pepper og fordel i muffinsformene.
Stek muffinsene på midterste rille i 20 minutter.
5. Kald blomkålsuppe
Kald suppe passer ypperlig til piknik på varme dager. Prøv for eksempel denne smakfulle og kremede blomkålsuppen.n
Du trenger:
3 ss Vita hjertego’ Flytende
2 stilker selleristang
2 fedd hvitløk
0.5 løk
8 dl grønnsaksbuljong
0.5 dl Vita hjertego’ Mat
2 ts tørket timian
1 blomkålhode
0.5 ts salt
0.5 ts pepper
Slik gjør du:
Grovhakk blomkålhode, selleristang, hvitløk og løk. Varm opp en kjele med Vita hjertego’ Flytende på middels sterk varme.
Ha selleristang, løk og hvitløk i kjelen og fres grønnsakene til de er møre.
Tilsett blomkålbiter, grønnsaksbuljong og timian. Kok opp og la det småkoke i 25 minutter.
Kjør ingrediensene fint ved å bruke en stavmikser eller en blender.
La suppen stå i romtemperatur i 1 time før den settes i kjøleskapet.
PS. Husk helt tett beholder sånn at du unngår suppesøl i piknikk-kurven. Du kan for eksempel bruke en termos.
6. Lapper av squash og fetaost med chilidip
2 grønne squash
1 sitron, skallet
1 egg
25 gram sammalt hvetemel
20 gram revet parmesanost
1 ts tørket oregano
100 gram fetaost
2 ss Vita hjertego Optimal til steking
Dressing:
0.5 dl Vita hjertego Optimal
1 chili, renset
1 fedd hvitløk
0.5 ts timian
Slik gjør du:
Lag dressingen først ved å blande sammen ingrediensene med en stavmikser eller blender.
Riv squashen med et grovt rivjern og ha i en bolle. Tilsett sitronskall og revet parmesanost. Pisk egget og ha i bollen sammen med mel, oregano og smuldret fetaost. Rør godt rundt med en slikkepott.
Varm opp en stekepanne på middels varme med Vita hjertego’ Optimal.
Stek lapper av røren i cirka 2 minutter på hver side og dypp lappene i dressingen.