
Blomkålpuré
Enkel
30 min
Blomkålen er mild på smak, med høyt innhold av protein, vitamin C og kostfiber. Blomkålpuré passer godt som et mildt tilbehør til smakfull mat som krydrede pølser, røkt kjøtt, kylling eller fisk. Enkelt å lage er det også.
Ingredienser
4 porsjon
Salt og pepper etter smak
Produkter i oppskriften
Vita hjertego' Flytende
Vita hjertego’ Flytende er en flytende margarin som egner seg godt til steking og i rører eller a… Les mer
Slik gjør du
1
Fjern bladene på blomkålen, del den i buketter.
2
Ha blomkålen i en kjele sammen med vann, hvitløk og sett på lokk og damp på svak varme til blomkålen er mør, ca. 15-20 minutter. Pass på at kjelen ikke blir tørr i bunn.
3
Når blomkålen er mør tilsetter du flytende Vita hjertego’ og kjører den fin med stavmikser til den er helt glatt og kremet.
4
Smak til med salt og pepper. Vil du gi den litt ekstra smak og farge kan du finhakke vårløk og røre inn i blomkålpureen.