Buddha bowl med sitrusmajones
Hva er egentlig en buddha bowl, spør du kanskje? Svaret er ikke entydig, men kan enklest forklares som en skål fylt med fullkorn, næringsrike grønnsaker og en proteinkilde – som spises til frokost. Buddha bowl har for lengst gjort sitt inntog på frokostmenyen på trendy steder i LA og New York. Heldigvis slipper du å reise så langt for å nyte en ekte buddha bowl, for du kan enkelt lage din egen med denne oppskriften.
Ingredienser
Dressing
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Kok 1 porsjon quinoa etter anvisning på pakken. Dette er gjerne ca. 0,5 dl, eller 45 gram.
2. Kok egget slik du ønsker det; bløtkokt, smilende eller hardkokt.
3. Del avokado og reddiker i skiver og riv gulroten med et grovt rivjern.
4. Dressingen lager du ved å blande sammen Vita hjertego’ Majones, appelsinjuice og sitronsaft i en liten skål. Smak til med pepper.
5. Dekk bunnen av en frokostbolle med quinoaen. Topp skålen med resten av ingrediensene og avslutt med dressingen.
Tips!
Kok 1 porsjon quinoa etter anvisning på pakken. Dette er Du kan bytte ut quinoaen med fullkornsris og velge dine favorittgrønnsaker. Andre gode proteinkilder er kikerter, kylling og tunfisk.
Kommentarer