Glutenfrie proteinrundstykker
Enkel
40 min
25 minutter er alt du trenger for å få disse supersaftige og proteinrike rundstykkene på bordet. Fiberrike havregryn sørger for at rundstykkene metter godt. Rundstykkene kan fryses ned og passer godt både til frokost, i matpakken og til kvelds. Oppskriften gir 6 rundstykker.
Ingredienser
1 porsjon
250 gram mager kesam
250 gram glutenfrie havregryn
2 stk egg
0.5 ts salt
2 ts bakepulver
Produkter i oppskriften
Vita Hjertego' Optimal olje
Vita hjertego’ Optimal er en ideell blanding av blanding av raps-, solsikke- og olivenolje. Rapso… Les mer
Slik gjør du
1. Sett ovnen på 180 grader.
2. Ha alle ingrediensene i en bolle og rør rundt med en slikkepott til ingrediensene har blandet seg sammen.
3. Ikke rør for kraftig eller for lenge, da kan rundstykkene bli tørre.
4. Form 6 rundstykker og legg de på et bakepapir.
5. Stek rundstykkene i 20 minutter og la de hvile i minst 10 minutter før du nyter de sammen med favorittpålegget ditt.
6. PS. Om du ikke trenger at rundstykkene er glutenfrie kan du fint bruke vanlige havregryn.
Brukte 100gr av oppskriften og tilsatte rosiner, valnøtter, solsikkekjerner og gresskarkjerner . Jeg laget dobbel porsjon. Kjempe gode.
Hei Kari! Det høres ut som en nydelig variant! Takk for at du deler, og god bakelyst! 🙂
Hvordan lage disse melkefrie? Hva kan man bruke i stede for kesam?
Hei Lillian! Du kan erstatte kesam med 2,5 dl kokos-, havre-, ris- eller mandelmelk. Lykke til! 😊