
Glutenfrie proteinrundstykker
Enkel
40 min
25 minutter er alt du trenger for å få disse supersaftige og proteinrike rundstykkene på bordet. Fiberrike havregryn sørger for at rundstykkene metter godt. Rundstykkene kan fryses ned og passer godt både til frokost, i matpakken og til kvelds. Oppskriften gir 6 rundstykker.
Ingredienser
1 porsjon
250 gram mager kesam
250 gram glutenfrie havregryn
2 stk egg
0.5 ts salt
2 ts bakepulver
Produkter i oppskriften
Vita hjertego' Optimal olje
Vita hjertego’ Optimal er en ideell blanding av blanding av raps-, solsikke- og olivenolje. Rapso… Les mer
Slik gjør du
1
Sett ovnen på 180 grader.
2
Ha alle ingrediensene i en bolle og rør rundt med en slikkepott til ingrediensene har blandet seg sammen.
3
Ikke rør for kraftig eller for lenge, da kan rundstykkene bli tørre.
4
Form 6 rundstykker og legg de på et bakepapir.
5
Stek rundstykkene i 20 minutter og la de hvile i minst 10 minutter før du nyter de sammen med favorittpålegget ditt.
6
PS. Om du ikke trenger at rundstykkene er glutenfrie kan du fint bruke vanlige havregryn.
Brukte 100gr av oppskriften og tilsatte rosiner, valnøtter, solsikkekjerner og gresskarkjerner . Jeg laget dobbel porsjon. Kjempe gode.
Hei Kari! Det høres ut som en nydelig variant! Takk for at du deler, og god bakelyst! 🙂
Hvordan lage disse melkefrie? Hva kan man bruke i stede for kesam?
Hei Lillian! Du kan erstatte kesam med 2,5 dl kokos-, havre-, ris- eller mandelmelk. Lykke til! 😊