Havrepannekaker
Enkel
45 min
Havremel gjør at pannekakene både metter god og smaker nydelig. Supre etter trening, til lunsj eller middag. Oppskriften gir cirka 12 havrepannekaker.
Ingredienser
4 porsjon
2 dl kefir
3 stk egg
3 dl havremel
1 dl siktet hvetemel
1 ts bakepulver
4 dl lettmelk
Produkter i oppskriften
Vita Hjertego' Flytende
Vita hjertego’ Flytende er en flytende margarin som egner seg godt til steking og i rører eller a… Les mer
Slik gjør du
1. Visp sammen egg og kefir i en bolle.
2. Bland havremel, hvetemel og bakepulver sammen i en annen bolle og rør gradvis inn med blandingen av kefir og egg. Du kan lage havremel selv ved å kjøre havre fint i en blender eller foodprosessor.
3. Spe røren med melk, litt og litt av gangen. Rør til slutt inn Vita hjertego’ Flytende.
4. Dekk til bollen med kjøkkenhåndkle og la røren svelle i cirka 30 minutter. Da får du bedre smak på havrepannekakene.
5. Varm opp en stekepanne på middels varme, og stek pannekakene gylne på begge sider.
6. Server gjerne med kesam og friske bær.
Korfor går de Sundt hele tiå hva gjør jeg gale
Hei Sharron!
Det er ikke sikkert at du har gjort noe galt, men det er litt vanskelig å si hva som har gått galt. Det kan være røren har blitt litt for tynn. Da kan det være den må stå lenger og svelle, eller du kan tilsette ekstra hvetemel. Det er også mulig at det å vispe røren litt lenger, 2-3 minutter, kan gjøre at den blir lettere å steke. Til slutt kan du også vurdere å ikke har Vita hjertego’ i selve røren, men heller ha det direkte i stekepannen. Det er mange som foretrekker det fremfor å ha det pannekakerøra. Lykke til 😊
Veldig tyntflytende ska bli spennende å se
Hei Sharron, ble du fornøyd med resultatet? Konsistensen tykner gjerne når den har svellet i 30 min. Håper det smakte! Riktig god helg 🙂