Havrepizza
Med havremel og kesam får du en grov og mettende pizzabunn som gir deg både fiber og proteiner. Denne pizzabunnen kan enkelt gjøres glutenfri ved å bruke glutenfri havre.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Varm opp ovnen til 200 grader.
2. Ha havremel, bakepulver, salt, bakepulver, Vita hjertego’ Optimal, kesam, egg og vann i en bolle og rør sammen til en deig.
Tips!
Havremel kan du lage selv ved å kjøre havre fint i en blender eller en food processor.
4. Bre deigen i et tynt lag over en bakepapirkledd stekeplate. Deigen er klissete, så ha vann på slikkepotten for at det skal bli lettere å bre den utover. Deigen gir to små pizzaer eller en langpanne.
5. Forstek pizzabunnen i 10 minutter før du tar på fyllet.
6. Ha på ønsket fyll. Til havrepizza kan det for eksempel være godt å lage en såkalt hvit pizza, altså med kesam som saus. Krydre gjerne med pepper og hvitløkspulver og topp med mozzarella, sopp og chili.
7. Stek i ytterligere 10 minutter.
8. Server gjerne med ruccula på topp.
Er denne fast i fasongen som vanlig pizza ?
Hei Aida! Beklager sent svar på spørsmålet ditt. Deigen er klissete og løs, og skal bres utover bakeplaten. Den faste fasongen får bunnen først etter steking. Lykke til! 🙂