Indisk daal – krydret linsegryte
Røde linser er en fantastisk råvare som vi gjerne kan spise mer av. En kombinasjon av mye protein og fiber, gjør at linsene metter godt og lenge. Derfor passer de også godt i vegetariske retter som indisk daal, som er en krydret linsegryte med masse smak. Sødmen fra søtpoteten og den milde blomkålen gir fin balanse til den spennende krydderblandingen. Lag gjerne en stor porsjon, for linsegryten smaker minst like godt dagen etter.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Varm opp Vita hjertego’ Flytende i en stor gryte på middels sterk varme. Stek finhakket rødløk til den blir blank og myk.
2. Tilsett finhakket hvitløk, garam masala, spisskummen, gurkemeie og chiliflak. La krydderne varmes cirka 1 minutt under omrøring. Pass på at hvitløken ikke blir svidd, da smaker den bittert.
3. Skrell søtpotet og skjær i terninger, cirka 2×2 centimeter. Ha i gryta sammen med linser og grønnsakbuljong/-kraft. La alt koke i cirka 10 minutter.
4. Del blomkålen i små buketter og ha i gryta sammen med hermetiske tomater. Rør om og kok videre i 8 til 10 minutter, til blomkålen så vidt er mør.
5. Smak til med salt og sitronsaft.
6. Server linsegryten med finhakket koriander og ferske naanbrød. Yoghurt naturell eller raita smaker også godt til.
Nydelig rett!
Så hyggelig at oppskriften falt i smak, Beate 😊
Kan man bruke tørkede røde linser? I så fall, hvor mange gram i denne oppskriften?
Til 4 porsjoner anbefaler vi å bruke ca. 1 dl tørre linser og 1 dl ekstra væske. Lykke til 😊