Kremet laks i ovn med soltørket tomat og spinat
Med laks, spinat og soltørket tomat i en lett, kremet saus har du en super fiskemiddag som smaker nydelig. Jevningen gjør at du får en tykk og god saus selv om du bruker lett matfløte. Et annet lurt triks er å steke laksestykkene på den ene siden før de går i ovnen, da får de nemlig ekstra god smak og fin stekeskorpe. Hele retten er klar på en halvtime. Med en porsjon (125g laks) har du også dekket dagsbehovet for omega-3.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Sett komfyren på 200 grader. Del laksefileten i porsjonsstykker.
2. Varm opp halvparten av Vita hjertego’ Flytende i stekepanne på middels sterk varme. Stek laksestykkene med skinnsiden opp i cirka 2 minutter til de har fått fin stekefarge. Legg over i en ildfast form med skinnsiden ned.
3. Tilsett resten av Vita Hjertego’ Flytende og stek finhakket løk til den er blank og myk. Rør inn finhakket hvitløk det siste minuttet, men pass på at den ikke blir svidd.
4. Rør inn ferdig vasket og renset spinat og la alt steke til spinaten har falt sammen.
5. Hell over hvitvin (eller eplemost) og la alt steke til omtrent halvparten av væsken har fordampet.
6. Pisk sammen et par spiseskjeer fløte og maisenna og hell over i stekepannen sammen med resten av fløten.
7. Rør inn soltørket tomat i tynne strimler og la sausen koke opp. Smak til med salt og pepper.
8. Hell sausen over laksestykkene og sett den ildfaste formen på rist midt i ovnen i cirka 15 minutter, til laksen er ferdig.
9. Kremet laks i ovn smaker nydelig med fullkornspasta eller byggryn til.
Hei,
Jeg holder på å lage denne retten nå så går nok ikke svar i tide, men spør for en eventuell annen gang:
Det jeg stusset på var om ovnen skal på varmluft eller over/undervarme? Står bare 200 grader
Hei Stian! Du kan alltid ta utgangspunkt i at det er over/undervarme når det ikke er spesielt oppgitt varmluft i oppskriften. Lykke til! 🙂
Begynner i dag fordi jeg har høyt kolesterol. Bytter ut laksen med ørret👍
Hei Ragnhild! Det går fint å bytte ut laksen med ørret. God middag! 😊
Soltørket tomat på glass i olje, eller tørre på lite brett??
Hei Reidun! Begge deler fungerer fint i denne retten. Lykke til! 🙂
Kan man bruke oppskriften til torsk?
Hei Mathilde! Ja, det kan du. Lykke til! 🙂
God rett, hadde i litt færsk ingefær
Blei helt kanon
Så hyggelig å høre at denne retten falt i smak, Kjell! Fersk ingefær gjør sikkert susen i denne. Lykke til med matlagingen, og takk for tipset! 😊
Hva gjør jeg når jeg ikke får tak i soltørket tomat. Kan jeg bruke vanlig tomat?
Hei Vivi! Ja, det kan du, men smaken blir ikke like konsentrert som med soltørket tomat. Lykke til! 🙂
Virkelig godt, heile familien var stor fornøyd med maten. Takk for oppskriften:)
Hei Mohamed! Så hyggelig å høre at laksen falt i smak hos hele familien din. Lykke til med matlagingen! 🙂
Virkelig en «høydare». Har servert den flere ganger og får alltid gode tilbakemeldinger. Det kan nesten ikke bli for mye spinat – bruk gjerne 3-400 g.
Hei Heidi! Så hyggelig å høre at laksen falt i smak! Enig at det går fint an å bruke mer spinat i denne, takk for tips, og lykke til med matlagingen! 🙂
Dette var kjempegodt! Vil servere det i syforeningen, Kan
man gjøre alt ferdig på formiddagen og så steke det når gjestene kommer?
Hei Liv! Så hyggelig å høre at lakseretten falt i smak! Vi har ikke prøvd det selv, men det skulle ikke være noe i veien for at du ikke kan lage retten klar på forhånd. Da er det viktig å hurtig kjøle ned og la formen står i kjøleskap før den stekes videre når gjestene kommer. Lykke til! 🙂
Takk for svar. Nå er det prøvd, og det gikk helt fint og det smakte like godt👍🏻😄
Hei igjen Liv! Så hyggelig å høre at det ble vellykket, takk for at du deler! 🙂
Jeg lurte også på om dette med skinnside var en glipp 🙂
Jeg brukte brennesle, der nye skudd finnes selv i september fordi jeg har sanket der tidligere.
Jeg hadde i bl. a. vårløk, fennikel, paprika og miniplommetomat.
I fløten blandet jeg inn litt av rekesuppen jeg serverte som forrett.
Nydelig!
Hei Marit! Så hyggelig å høre at laksen ble vellykket! Din variant høres nydelig ut. Håper du fikk forklaring på hva som var skinnsiden på fisken, og beklager forvirringen. 🙂
Får så liten tro på sånne oppskrifter som sier at jeg skal kjøpe laksefilet uten skinn og så skal jeg steke den med skinnsiden opp.
Ja, forstår at det kan virke forvirrende, Eva 😅 Uansett om en fiskefilet har skinn eller ikke så har den en skinnside. På laks er det den siden med brunt/gråaktig fett – eller undersiden, om du vil. Håper oppklaringen gjør at du vil prøve oppskriften likevel. Lykke til 😊
Alternativ til spinat ?
Hei Solfrid!
Hvis du ikke har spinat (eller ikke liker det) kan du prøve deg frem med andre grønnsaker du liker. Brokkoli, blomkål eller lignende – eller hva med frosne erter? Lykke til 😊
Vi brukte frossen spinat som vi tinte og kokte inn sammen med løk og hvitvin.
Vi brukte kremfløte, det var det vi hadde, og det ble godt.
Ved servering hadde vi sitron , det erstattet saltsmaken.
Det høres veldig godt ut, Lilian!
Kult