Røde linser er næringsrike, rike på langsomme karbohydrater og gir deg jern, proteiner og selen. Her har vi tatt denne fantastiske råvaren og laget en linsesuppe med massevis av god smak, blant annet fra chili. Enkelt, raskt og næringsrikt.

Ingredienser

4 porsjon

1 stk løk
2 fedd hvitløk
1 stk rød chili
5 dl grønnsaksbuljong
400 gram passata (finhakkede tomater)
1 ts paprikapulver
0.5 ts cayennepepper
350 gram røde linser (hermetiske)
4 ss creme fraiche (valgfritt)
1 neve fersk timian (valgfritt)

Produkter i oppskriften

Vita Hjertego' Optimal olje
Vita Hjertego' Optimal olje
Vita hjertego’ Optimal er en ideell blanding av blanding av raps-, solsikke- og olivenolje. Rapso… Les mer

Kommentarer

  • Bente R.

    Heilt nydeleg suppe! Eg hadde litt steikte kyllinfiltbitar oppi! Masse god smak! Anbefaler den til alle👍

    • Cecilie,

      Kylling i denne høres nydelig ut, Bente! Takk for tipset, og takk for at du anbefaler oppskriften videre, det setter vi stor pris på. God mandag videre til deg! 😊

  • Kine

    Helt nydelig!
    Jeg trodde jeg måtte ha brød eller annet mettende tilbehør for å gjøre retten fullstendig, men denne suppen står seg helt fint på enenhånd. Mettende, rik på smak og veldig lettvint suppe. Ny favoritt i heimen. Barna på 16, 12 og 8 var strålende fornøyde med middagen.
    PS: jeg hadde ikke paprikapulver, men tilsatte litt piripiri isteden; det fungerte helt utmerket.

    • Cecilie,

      Så hyggelig at oppskriften falt i smak og har blitt en favoritt i familien din, Kine! Takk for tilbakemeldingen, og lykke til med suppelagingen! 🙂

  • Hege

    Enkel å forberede og smaker veldig godt. Byttet ut timian med et dryss av finhakket koriander.

    • cecilie

      Hei Hege! Så hyggelig å høre at suppen falt i smak! Koriander høres ut som et nydelig alternativ. Lykke til med matlagingen! 🙂

  • Johan

    Kjempegod suppe! Har blitt en slager til både hverdags og fest hos oss

    • Anne Cathrine

      Tak for hyggelig tilbakemelding, Johan! Det er alltid gøy å høre at oppskriftene våre faller i smak og blir nye favoritter 😊

  • Malin

    Etter å ha forsøkt denne, lurer jeg på om det er ferdig kokte linser man skulle bruke. Jeg måtte iallefall koke suppen mye lenger enn de 3 minuttene det står.

    • Anne Cathrine

      Hei Malin! Det er nok hermetiske linser det er snakk om her, ja. Dersom du kun har tørre linser bør disse skylles først og kokes møre. Det varierer litt hvor lenge, men 30-60 minutter pleier være nok.
      Beklager at det ikke kommer tydelig nok frem i oppskriften hva slags linser det er snakk om. Det skal vi endre på 😊