Nøttekjeks med sjokoladetrekk og bringebær
Fyldige kjeks med smak av nøtter, dyppet i sjokolade og drysset over med syrlige bringebær. Ypperlig når du vil ha noe godt å nyte til en kopp kaffe eller te.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Varm opp ovnen til 200 grader.
2. Ha havregryn og hasselnøtter i en blender eller stavmikser og mos til det er finkvernet. Bland inn vaniljesukker og bakepulver.
3. Tilsett egg, margarin og honning og mos videre til du har en kjeksdeig.
4. Bruk 1 ss deig pr kjeks. Form deigen til små kuler og legg de på et bakepapir. Nå kan du velge om du vil ha flate kjeks eller kjekstopper. Om du vil ha flate kjeks, kan du trykke kulene flate med håndflaten til de er cirka 0,5 centimeter tykke.
5. Stek nøttekjeksene på midterste rille i ovnen i 12 minutter. La de avkjøle på en rist.
6. Smelt sjokoladen over vannbad. Dypp nøttekjeksene halvveis ned i sjokoladen og dryss over frysetørret bringebær før sjokoladen stivner.
7. Oppbevar nøttekjeksene i en lufttett boks.
Den smuldrer opp
Hei Nicoline! Det var synd at kakene smuldrer opp! Slik skal det ikke være. Ikke godt å si akkurat hva som er årsaken, men pass på at du bruker et stort egg, og at kakene ikke blir for tynne. La dem være minst 0,5 cm tykke før steking. Lykke til! 🙂
De drysset fra hverandre når vi tok i de?
Det var leit å høre at baksten ikke ble helt vellykket, Tine! Laget du hver kjeks på 1 ss og lot dem være 0,5 cm tykke før steking? De må ikke bli for tynne. Lykke til hvis du prøver igjen. 🙂
Det står i fremgangsmåten at man skal blande inn bakepulver men bakepulver står ikke i ingredienslisten.Hvor mye bakepulver skal man bruke?
Hei Maria! Beklager sent svar på denne! Det skal være 1 ts bakepulver i oppskriften, vi har oppdatert ingredienslisten nå.