Quinoagrøt med karamelliserte mandler og persimon
Quinoa er små næringsrike frø fra Sør-Amerika som har en deilig nøtteaktig smak. Siden quinoa er naturlig fri for gluten, er frøene også et ypperlig alternativ til de som har glutenallergi. Her har vi laget en fyldig quinoagrøt og toppet den med karamelliserte mandler og persimon. Perfekt til frokost, men smaker også himmelsk til kvelds.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Varm opp en liten stekepanne på middels sterk varme med Vita hjertego’ Flytende og honning.
2. Ha i mandlene og la dem steke til de er gylne og karamelliserte, cirka 5 til 10 minutter. La de stå på svak varme frem til servering.
3. Rens quinoaen i en sil under rennende vann i cirka 1 minutt.
4. Kok opp vann i en liten kjele og ha i quinoaen. Legg på lokk og la den småkoke i 10 minutter, eller til alt vannet er absorbert. Tilsett melk og kok opp en gang til.
5. Ta kjelen av varmen og tilsett kanel og vaniljesukker, rør godt.
6. Vask og del persimonen i skiver.
7. Ha quinoagrøten i en bolle. Topp med karamelliserte mandler og skiver av persimon.
Tips!
Om du har melkeallergi kan du bruke melkefrie alternativer som rismelk, havremelk eller soyamelk i grøten. Du kan også toppe den med andre frukter eller bær. Finn frem dine favoritter.
Kommentarer