Sjokoladekuler med havregryn
Disse sjokoladekulene med havregryn er søte og små fristelser som er lette å lage, og som inneholder mer havre og mindre sukker enn de tradisjonelle sjokoladekulene. De egner seg både som en liten gave til gode venner, eller som snacks når du har lyst på noe søtt og godt. Oppskriften gir cirka 15 sjokoladekuler.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Ha havregryn, Vita Hjertego’ Margarin, vaniljesukker, kakaopulver og honning i en bakebolle, og rør det hele godt sammen.
2. Ha kokosmasse på en tallerken.
3. Ta cirka 1 ts av havreblandingen og form til små kuler med hendene. Rull havrekulene i kokos og legg dem over på en tallerken.
4. La sjokoladekulene avkjøles i kjøleskapet i 5-10 minutter før servering.
Tips!
Tilsett 1 ss sterk kaffe for å få mokkasmak på kulene, eller et par dråper romessens for å lage punsjboller.
Spennende oppskrift, men tror resultatet blir enda bedre med meierismør.
Hei Kristian! Vi synes selvfølgelig at sjokoladekulene blir aller best med Melange, men det er ikke noe i veien for å bruke smør hvis du foretrekker det. Det viktigste er at alle finner det som passer best for seg. Og heldigvis finnes begge deler. God førjulstid til deg! 🙂
Er det ikke mye sukker i kokosmasse ?
Hei Aud! Kokosmasse består av ren, tørket kokos, som ikke er tilsatt sukker utover det sukkerinnholdet som naturlig finnes i kokosnøtten. Dette varierer litt, men generelt vil det være cirka 6 gram naturlig sukker i 100 gram kokosmasse. Lykke til! 🙂
Hvor lenge er de holdbare?
Hei Amalie! Disse er holdbare 1-2 uker i kjøleskap. De kan også fryses. Lykke til med bakingen! 🙂