
Smuldrepai med bær
Smuldrepai med sesongens bær og knasende sprø topping er en rask, superenkel og helt nydelig dessert – som skapt til å serveres i små porsjonsformer. Havre i både paibunn og topping gir en god og nøtteaktig smak, og bidrar i tillegg til å holde blodsukkeret stabilt og gjør at metthetsfølelsen varer lenger.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Forvarm ovnen til 220 grader. Smør små ildfaste former, cirka 12-14 cm i diameter, med Vita hjertego’ Flytende.
2. Bland havremel og havregryn i en bakebolle. Tilsett Vita hjertego’ Margarin og honning og bruk fingrene til å samle alt sammen til en smuldredeig.

Tips!
Havremel kan du lage selv ved å kjøre havre fint i en blender eller en food processor.

4. Fordel bærene i de smurte porsjonsformene og fordel smuldredeigen på toppen. Dryss til slutt over litt brunt sukker.
Tips!
Om du ikke får tak i ferske bær kan du fint bruke frosne. Disse vil væske litt mer, men det har ingenting å si for resultatet.

6. Sett formene på rist i øverste halvdel av ovnen og stek til smuldredeigen har fått farge og er blitt sprø, i 15 til 20 minutter.
7. Smuldrepaiene serveres lune, gjerne med mager vaniljekesam til.
Kommentarer