Squashpasta med scampi
Å bytte ut vanlig pasta med «pasta» laget av squash er en super måte å få i seg ekstra grønnsaker på. Squashpasta kan spises rå, eller du kan varme den, som vi har gjort her. Da får de en mykere og mer pastalignende konsistens. Squashen har ikke så mye smak i seg selv, men tar smak fra det den serveres med og passer derfor perfekt til denne smaksrike sausen med chili, hvitløk og scampi. Gå for scampi som er ASC-sertifisert (Aquaculture Stewardship Council) og MSC-sertifisert (Marine Stewardship Council), de er bærekraftige og tydelig merket med dette utenpå pakningen.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. La scampiene tine i romtemperatur. Hell bort tinevannet og tørk scampiene lett med kjøkkenpapir.
2. Vask squashen og skjær av enden og tuppen. For å lage pasta av squashen er det enkleste å bruke en spiralkutter. Har du ikke det, kan du høvle squashen på langs med en ostehøvel og deretter skjære i tynne strimler.
3. Varm opp halvparten av Vita hjertego’ Flytende i en stekepanne på medium varme. Ha scampi i stekepannen og stek dem i ett minutt uten å røre.
4. Tilsett finhakket hvitløk, timian og chiliflak og rør sammen med scampien til de er så vidt gjennomstekt. Dette tar cirka 1 minutt med middels store scampi. Hell alt over i en skål og sett til side.
5. Ha resten av Vita hjertego’ Flytende i pannen og hell over sitronsaft, grønnsaksbuljong og chilisaus. Rør sammen og la det småkoke i 2-3 minutter.
6. Tilsett squashpastaen og la det trekke under lokk i ca. 3 minutter.
7. Tilsett matfløte og kok opp. Smak til med salt og pepper.
Tips!
Ønsker du en tykkere saus kan du røre 0,5 ts maisenna ut i 1 ss kaldt vann. Tilsett jevningen og la sausen koke opp.
9. Vend inn scampiene og la de bli gjennomvarme før servering. Topp med litt finhakket bladpersille og et dryss pepper.
Tok litt ekstra chili,og chilisaus i.Det ble spicy og helt nydelig.Kommer til å lage flere ganger👌
Hei Unni,
Det høres godt ut! Hyggelig at du har funnet en ny favoritt blant oppskriftene våres.