![Bilde med tre typer ceviche](https://mills.no/content/uploads/sites/5/2018/12/Ceviche-samlebilde_1920.jpg)
Tre ulike måter å lage ceviche på
Ceviche er en sjømatsalat som stammer fra Peru. Det er en egen måte å tilberede rå fisk på, der fisken marineres i limesyre til den får en nesten kokt konsistens. Denne smakfulle salaten egner seg både som forrett og hovedrett, og er en fin måte å variere fiskemåltidene på. Anbefalt inntak av fisk er 300-450 gram pr. uke, noe som tilsvarer 2-3 fiskemiddager. Her får du tre oppskrifter på ceviche.
Før du går i gang med å lage ceviche, er det to ting det er viktig å tenke på. Fordi fisken ikke varmebehandles, er det viktig å bruke fersk fisk for å unngå bakterier. Spør gjerne i ferskvaredisken om de har fisk som egner seg å spise rå.
Når fisken ligger i limesyren, går den fra å være bløt til fast i konsistensen. Jo lenger fisken får marinere, jo mer «kokt» blir den. Liker du rå og myk fisk, kan noen få minutter i marinaden være nok. Ønsker du fastere konsistens på fisken, kan du marinere den i opp mot 1 time.
![](https://mills.no/content/uploads/sites/5/2022/01/Ceviche-laks-1_1920.jpg)
Ceviche med laks og cherrytomater
Ceviche er en populær rett fra Sør-Amerika som finnes i uendelig mange varianter. Her er den marinert i en blanding av lime og sitron, og toppet med fargerike cherrytomater, paprika, chili og vårløk. n
Tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
Vanskelighetsgrad: Enkelt
Dette trenger du:
400 gram laks av god kvalitet
5 gule cherrytomater
5 røde cherrytomater
2 vårløk
0.5 grønn paprika
1 rød chili
3 sitroner (saften)
1 lime (saften)
0.5 dl Vita hjertego’ Optimal olje
0.5 ts salt
0.5 ts pepper
Slik gjør du:
Del opp laksefileten i biter på 1 x 1 centimeter. Del cherrytomatene i to, del vårløk og chili i skiver og paprikaen i små biter.
Press saften ut av sitronene og limen over i en bolle. Tilsett Vita Hjertego’ Optimal Olje, salt og pepper, og rør det hele godt sammen. Tilsett laksebitene og dekk til bollen med plastfolie. La det stå i kjøleskapet til marinering i cirka 20 minutter.
Legg laksebiter, cherrytomater, vårløk, paprika og chili på en tallerken, og server.
![](https://mills.no/content/uploads/sites/5/2022/01/Ceviche-torsk_1920.jpg)
Ceviche med torsk, agurk og mynte
Cevichesalat smaker like godt som den ser ut. I denne oppskriften marineres både torskebitene og fennikelen i sitrusmarinaden, der fennikelen gir en ekstra god smak på torsken. Servert med agurk, paprika, chili, rødløk og mynte, er dette en frisk og herlig cevichesalat.n
Tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
Vanskelighetsgrad: Enkelt
Dette trenger du:
400 gram torskefilet av god kvalitet
1 fennikel
0.5 grønn paprika
0.5 rødløk
1 agurk
1 grønn chili
2 stilker mynte
2 lime (saften)
2 sitroner (saften)
0.5 dl Vita hjertego’ Optimal olje
0.5 ts salt
0.5 ts pepper
Slik gjør du:
Del torskefileten i biter på 1 x 1 centimeter. Del fennikel i tynne skiver, og paprika og rødløk i små biter. Del agurken på langs med en ostehøvel slik at du får lange skiver. Finhakk chili og mynte.
Press saften av sitron og lime over i en bolle og tilsett Vita hjertego’ Optimal olje, salt og pepper. Tilsett torskebitene og skivene med fennikel, og dekk til bollen med plastfolie. La det stå i kjøleskapet til marinering i cirka 20 minutter.
Legg torskebiter, fennikel, paprika, rødløk og agurk på en tallerken og dryss over finhakket mynte.
![](https://mills.no/content/uploads/sites/5/2022/01/Ceviche-laks-2-1920.jpg)
Ceviche med laks og mango
Med tynne lakseskiver, servert med mango, avokado, rødløk, paprika og chili og koriander, egner denne cevichesalaten seg ekstra godt som forrett.n
Tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
Vanskelighetsgrad: Enkelt
Dette trenger du:
400 gram laks av god kvalitet
1 mango
1 avokado
0.5 rødløk
0.5 rød paprika
1 rød chili
2 stilker koriander
1 sitron (saften)
3 lime (saften)
0.5 dl Vita hjertego’ Optimal olje
0.5 ts salt
1 ts pepper
Slik gjør du:
Del opp laksefileten i tynne skiver. Del mango og avokado i små biter på 1 x 1 centimeter og rødløk i skiver slik at du får hele ringer. Del rød paprika i små biter på 0.5 x 0.5 centimeter. Finhakk chili og koriander.
Press saften av sitron og lime over i en bolle og tilsett Vita hjertego’ Optimal olje, salt og pepper. Tilsett lakseskivene og dekk til bollen med plastfolie. La det stå i kjøleskapet til marinering i cirka 20 minutter.
Legg lakseskiver, mango, avokado, rødløk og paprika på en tallerken og topp med finhakket koriander.