– Vi i Mills har gledet oss til å lansere Eventyrpostei. Det en god og mild leverpostei som vil passe perfekt for barnefamilier. Den er lett å smøre på brødskiven, sier produktsjef Rikke Gran Moen i Mills.

Eventyrposteien blir produsert ved Mills-fabrikken i Drammen, og er basert på norske kjøttråvarer. Produktet er også fri for karragenan, til tross for feil merking av dette på selve pakningen (se oppdatert ingrediensliste nederst i saken).

I første omgang vil Eventyrpostei bli å finne i utvalgte Norgesgruppen-butikker, samt utvalgte Coop Extra og Coop Mega.

– Vi håper på god synlighet i butikk. Det er ekstra gøy at den lanseres sammen med figurene som mange barn kjenner fra de populære bøkene Bukkene Bruse. De blir også å se i filmversjon med premiere i desember, og tv-serie neste år, sier Moen.

Helse- og ernæringssjef i Mills, Marte G. Byfuglien er også spent på lanseringen.

– Eventyrpostei passer godt inn i et sunt kosthold for barn. Det er rik på jern, og har sunne planteoljer. I tillegg er Eventyrpostei fri for både gluten, melk og ansjos, som er vanlig i enkelte andre leverposteier. Den kan derfor spises av de aller fleste, sier Byfuglien.

Mills Eventyrpostei

Innhold i Mills Eventyrpostei

Råvarer:

Eventyrpostei består av over 30 prosent lever, vann og rapsolje. Andelen lever i Eventyrpostei er på cirka samme nivå som andre posteier på markedet. Vi har lenge jobbet med å ha en høy andel umettet fett i våre produkter, siden dette er det fettet vi bør spise. Ved å bruke rapsolje, heller enn svinefett og flesk, så oppnår vi et høyt innhold av umettet fett. Og det er vi glade for, siden vi vet at barn spiser for mye mettet fett.

Det er derfor gledelig å kunne tilby et produkt med lavest andel mettet fett på markedet. Dette er i tråd med helsemyndighetenes kostholdsanbefalinger og vårt ansvar som del av Intensjonsavtalen for et sunnere kosthold.

Fri for gluten og melkeprotein:

Eventyrpostei inneholder ikke hvetemel og melkeprotein, noe som betyr at personer med cøliaki, laktoseintoleranse og melkeproteinallergi kan spise det.

Fri for karragenan:

Når det gjelder tilsetningsstoffet karragenan er det en litt spesiell situasjon. Produktutvikling er en tidkrevende prosess og vi har jobbet lenge med å utvikle Eventyrposteien som vi nå har lansert. På grunn av lange ledetider (tid fra bestilling til leveranse) på emballasje, måtte denne bestilles før oppskriften på posteien var 100 % klar. I Mills følger vi i slike tilfeller et «forsiktighetsprinsipp». I dette konkrete tilfellet betyr det at vi har deklarert karragenan på produktets emballasje, da vi altså på det tidspunktet emballasjen måtte bestilles, ikke hadde landet en oppskrift uten denne ingrediensen. Etter iherdig jobbing så klarte vi imidlertid å lage en postei som både leverer på smak og konsistens, uten å bruke karragenan.

Fra et bærekraftperspektiv valgte vi å ikke vrake emballasjen, men heller leve med en situasjon hvor første produksjon av posteien har karragenan i ingredienslisten, selv om produktet altså er fri for karragenan. Dette vil bli korrigert ved neste opptrykk av emballasje.

Her finner du oppdatert ingrediensliste:

Svinelever, vann, rapsolje, svineprotein, eggeplomme, salt, sukker, tomatpurè, dextrose, krydder, krydderekstrakt, sennepsfrø, sitrusfiber, antioksidant (askorbinsyre), konserveringsmiddel (natriumnitritt, sorbinsyre), eddik, surhetsregulerende middel (melkesyre), fortykningsmiddel (E1442, agar, guarkjernemel, xantangummi), og aroma.