![](https://mills.no/content/uploads/2016/10/gresskarsuppe_1920x930_acf_cropped.jpg)
Gresskar og søtpotetsuppe
Gresskarsuppe med søtpotet, ingefær og chilli varmer godt på kalde høstkvelder. Gresskar er lett å få tak i på denne tiden av året, og har du planer om å lage gresskarlykt til Halloween kan du jo bruke innholdet til å lage denne suppen fremfor å kaste det.
Dette trenger du:
- 600 g ferdig renset gresskar
- 2 middels store søtpoteter, i biter
- 1 løk, hakket
- 3 fedd hvitløk, finhakket
- 1 ss ingefær, raspet
- 1 rød chilli, med frø, finhakket
- 2 dl Vita hjertego’ Mat
- 10 dl kyllingbuljong
- 2 ss flytende Melange
- Lime
- Salt og pepper
Slik gjør du:
Ha litt flytende Melange i en kjele, surr løk, hvitløk, ingefær og chilli til det er mykt og blankt. Tilsett gresskar og søtpotetene.
Hell over kyllingbuljongen og la koke til grønnsakene er møre.
Kjør det hele til en jevn masse med stavmikser eller i en blender. Tilsett Vita hjertego’ Mat og kok opp.
Server med frisk koriander og gresskarkjerner på toppen.
Slik lager du spindelvev:
Start i midten av bollen og hell Vita hjertego’ mat forsiktig oppå suppen i et spiralformet mønster. Er du redd for å helle for mye kan du bruke en skje. Ta så en tannpirker og dra den gjennom mønsteret, fra midten og ut mot kantene.