Bakt potet på grillen
Bakt potet er en klassiker som kan varieres i det uendelige, og som kan spises som både tilbehør eller som en rett i seg selv. Her har vi laget tre digge varianter som du enkelt kan lage på grillen og som tar klassikeren til nye høyder.
Bakt potet
Du trenger:
- 4 store poteter med skall
- 4 ss Flytende Melange med Smør- og Rapsolje
- 2 ts salt
- 1 ts pepper
Slik gjør du:
- Fyr opp grillen og sørg for at du har en sone uten direkte varme under risten. Det kalles indirekte varme.
- Skyll og tørk potetene godt. Stikk potetene 4-5 ganger med gaffel. Dette er for å forhindre at de sprekker underveis.
- Ønsker du sprøtt skall på poteten er det lurt å droppe aluminiumsfolie og heller pensle den med litt Flytende Melange.
- Legg potetene på grillrist på indirekte varme. Bak potetene til de er helt møre, dette tar cirka 60 minutter.
- La potetene avkjøles i cirka 5 minutter og skjær deretter et dypt snitt på langs. Bruk en skje til å grave ut innmaten.
- Mos innmaten sammen med Flytende Melange til du får en myk og kremet potetmos, og smak til med salt og pepper.
- Legg potetmosen tilbake i skallet og topp med deilig fyll.
Tacofyll til bakt potet
Du trenger:
- 200 gram kjøttdeig
- 0.5 ss Flytende Melange med Smør- og Rapsolje
- 2 ss tacokrydder
- 0.5 stk rød paprika
- 4 ss mais
- 100 gram revet ost
- 4 ss lettrømme
- 4 ss tacosaus
Slik gjør du:
- Varm opp en stekepanne på middels høy varme med Flytende Melange. Når Melangen er nøttebrun har pannen riktig temperatur og er klar for kjøttet. Brun kjøttdeigen og krydre det med tacokrydder. Tilsett 1 til 2 spiseskjeer vann hvis blandingen virker tørr.
- Fordel kjøttdeigen over de ferdigbakte potetene.
- Skjær paprikaen i små terninger.
- Topp de bakte potetene med paprika, mais, revet ost, lettrømme og tacosaus.
Bacon- og soppfyll
Du trenger:
- 150 gram baconterninger
- 0.5 ss Flytende Melange med Smør- og Rapsolje
- 200 gram sjampinjonger
- 4 ss crème fraîche
- 1 ss gressløk
Slik gjør du:
- Varm opp en stekepanne på høy varme med Flytende Melange. Stek baconbitene til de er gylne og sprø, cirka 5 minutter. Ta baconet ut av stekepannen og legg det på kjøkkenpapir for å trekke ut overflødig stekefett.
- Skjær sjampinjong i skiver og stek i baconfettet til de faller sammen.
- Topp de bakte potetene med baconterninger, sjampinjong, crème fraîche og finhakket gressløk.
Ost- og skinkefyll
Du trenger:
- 4 stk cherrytomat
- 1 stk vårløk
- 150 gram revet cheddar
- 100 gram smårettskinke
Slik gjør du:
- Del cherrytomater i fire og finsnitt det grønne på vårløken.
- Rør halvparten av den revne osten sammen med potetmosen og fyll potetskallet.
- Topp den bakte poteten med resten av osten, skinketerninger, cherrytomater i båter og finsnittet vårløk.