Enkle kanelsnurrer
Lite slår lukten av nybakte kanelsnurrer fylt med en blanding av sukker og kanel! Kanelsnurrer er perfekt ved siden av en kopp te eller kaffe, eller å ha med som ekstra motivasjon i tursekken. Med denne enkle oppskriften får du cirka 15 saftige og gode kanelboller.
Ingredienser
Deig
Kanelfyll
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Varm melken til den er fingervarm (ca. 37°C).
2. Ha melk, sukker, gjær, kardemomme, Flytende Melange og egg i en bakebolle.
3. Tilsett mesteparten av melet.
4. Elt deigen i kjøkkenmaskin med eltekrok på lav hastighet (trinn 2 av 10) til den slipper bakebollen. Dersom deigen er for fuktig tilsettes mer mel. Dersom deigen er for fuktig tilsettes mer mel. Bruk minst mulig mel for å få et saftig sluttresultat. Når deigen slipper bollen, økes hastigheten på eltingen. La deigen elte i minimum 10 minutter, gjerne lenger.
5. Dekk bakebollen med plastfolie eller et fuktig kjøkkenhåndkle og sett til heving på et lunt sted i ca. 1 time eller til deigen har fått dobbel størrelse.
6. Mens deigen hever kan du lage kanelfyllet ved å blande sammen flytende Melange, sukker og kanel.
7. Kjevle deigen ut til et stort rektangel og smør kanelfyllet utover deigen. Tykkelsen bestemmer du selv, men jo tynnere deig desto mer fyll får hver snurr. Vi anbefaler 4-5 mm tykkelse på rektangelet.
8. Rull sammen deigen til en pølse og del den opp i 3-4 cm tykke snurrer. Plasser dem på en stekeplate med bakepapir.
9. La bollene etterheve under et rent klede i ca. 30 minutter.
10. Forvarm ovnen til 200°C.
11. Stek snurrene midt i ovnen i cirka 14 minutter, til de har en fin og gyllen farge.
12. La snurrene avkjøle på en rist. For å bevare saftigheten kan de avkjøle under et klede.
Oppskriften er enkel og kanelsnurrene kjempegode!🤗
Herlig at du er fornøyd med oppskriften, Kjersti! Takk for det, og god bakelyst til deg! 🙂
Veldig lett oppskrift å lage. Raskt med supergode kanelsnurrer som resultat! Jeg lagde med barna👍hilsen Berit
Så koselig å høre at kanelsnurrene var supergode og lette å lage, Berit! Det setter vi stor pris på å høre. Kos deg med bakingen, og lykke til! 🙂
Holder på med disse nå! Men jeg følte at jeg bare trengte ca 850gr mel 🙈 spent på sluttresultatet
Håper baksten ble vellykket, Eirin! Det er alltid lurt å justere melmengden, ettersom melets evne til å tiltrekke seg fuktighet alltid vil variere noe. Jo mindre mel, jo saftigere bakst. Lykke til! 🙂
Mykeste og mest fantastiske kanelbollene jeg noen gang har bakt! Å jeg har prøvd utallige oppskrifter! ☺️
Så koselig å høre, takk skal du ha for tilbakemeldingen, Eirin! Lykke til med bakingen 🙂
Veldig gode! Men helt unødvendig å «lage» fyllet.. Smør over smelta smør, dryss på sukker og kanel..det har jeg alltid gjort med godt resultat👍🏼😊
Hei Elin! Godt å høre at baksten falt i smak. Og takk for tipset om fyllet, det skal vi prøve neste gang. God bakelyst til deg! 😊
Lagde dem uten egg og gikk helt fint det. Kjempe gode
Godt å høre at du fant din egen vri på denne oppskriften, Mai! Kos deg med snurrene 🙂
Mine snurrer vipper liksom ut i enden. Fester dere enden med egg eller noe
Hei Ragnhild! Det er ikke godt å si hvorfor dine snurrer vipper ut i enden, men det kan være deigen ikke har hevet lenge nok. Alternativt kan det være at deigen kan ha blitt for tørr. For å kunne forme deigen som du vil må den være både smidig og elastisk. Vær derfor forsiktig med melmengden, og bruk så lite som mulig. Lykke til hvis du prøver igjen! 🙂
Fikses enkelt ved å legge enden under kanelsnurren når du lager de, når du legger de på stekeplaten. Trykk litt ned, hev og stek. Ses ikke når de er ferdige 😉
Takk for tipset, Ellen! 🙂
Hva slags tørrgjær er best å bruke til denne oppskriften?
Hei Ava! Du kan bruke alle typer tørrgjær i denne oppskriften. Det finnes tørrgjær for søt bakst, men det er ikke nødvendig å bruke denne for å få et vellykket resultat. Lykke til! 🙂
Hvor mye blir 1 porsjon?
Hei Maxim! 1 porsjon gir cirka 15 kanelboller. Lykke til! 🙂
Oj, det ble litt over 30 boller hos meg😅
Hei Eva! Håper det smakte! Det er litt smak og behag hvor store boller en ønsker å lage. Er de litt større blir baksten saftigere. Lykke til! 🙂
æ lagde de beste bollan IKKE SI NÅ ANNENT
Det tror vi på, Alexandra! Håper det smakte! 😊
Det står 1 pose tørrgjær.
I og med at fersk gjær også er et alternativ så bør mengde tørrgjær oppgis i gram fersk gjær.
Vil tro det er 1/2 pakke eller 25 G vs en pose tørr gjær.
Hei Sverre! En pose tørrgjær tilsvarer en pakke fersk gjær à 50 gram. Lykke til med bakingen! 🙂
Helt magisk oppskrift, bruker mindre mel så deigen er litt klissete. Perfekt. Det og bruke flytende smør er og lage fylle er bare kanon. Blir mye saftigere. Om man vill ha litt fastere er det lite tips og bruke mere sukker. Tata. Alltid en løsning. 🤗
Så hyggelig å høre at du likte oppskriften, Charlott! Takk for baketipsene, og lykke til med kanelsnurrene 😊
Fyllet ble alt for tynt med flytende melange. Bedre med fastere smør.
Hei! Det var leit å høre at baksten ikke ble vellykket. Det er litt smak og behag hva slags konsistens en foretrekker på fyllet. Noen synes det er vanskelig å smøre ut når det er for fast. Fint at du fant en løsning som passet for deg. Håper det smakte! 🙂
Hei jeg lagde først smør/kanel og sukker smelta sammen, rett før jeg skulle kjevle ut, lot den stå mens jeg kjevlet ut tok litt tid før jeg fikk den formen og tykkelsen jeg ville…Da var smør/sukker/kanel i akkurat passe konsistens til å smøre ut MEN hadde dessverre laget halvparten så mye som jeg trang, lagde mer tok på litt men alt for tyntjeg smurte det jeg hadde + det tynne jevnt over i tynt lag, rullet og kuttet de… etterheve i 30 min… smurt inn toppen med den nye blandinga som nå har rett konsistens.. NÅ ER JEG KJEMPE SPENT..
Da håper vi at du ble fornøyd med resultatet, June! Fortell oss gjerne hvordan det gikk. Kos deg med bakingen, og lykke til! 😊
Disse er en klassiker hjemme hos oss! Alltid saftige og gode 🙂
Så hyggelig å høre, takk for tilbakemeldingen, og lykke til med bakingen! 🙂
Luftige og gode🤌❤️😋
Så hyggelig å høre at baksten ble vellykket, Edine Maria! 🙂
Gode boller
Godt å høre at baksten falt i smak! 🙂
Hei! Lurer på hva du gjør med fyllet?
Hei Sindre! Takk for henvendelsen. Kanelfyllet smøres utover deigen, se punkt 7 i oppskriften. Lykke til! 🙂
Kjempegode🙂👍
Hyggelig å høre, Marie-Louice! Takk for tilbakemeldingen, og god bakelyst! 🙂
Kjempe gode, anbefales på det sterkeste!
Hei Natalie! Så hyggelig å høre at kanelsnurrene ble kjempegode, og takk for at du anbefaler oppskriften videre. God påske til deg! 🙂
De ble veldig gode, saftige og søte😋 Anbefaler oppskriften til alle!
Hei Ella! Så hyggelig å høre at kanelsnurrene falt i smak, og takk for at du anbefaler oppskriften videre! God påske til deg! 🙂
Vanskelig å veie 20 gr kanel, lettere med f eks teskje!
Hei Liv! Beklager sent svar på denne. 20 gram tilsvarer 3 spiseskjeer. Lykke til! 🙂
Trenger å få enkelte ting inn med t-skje: er det strøkne skjeer eller toppede?
Hei Trude! Du kan alltid ta som et utgangspunkt at det er strøkne skjeer når «skje» blir brukt som mål i oppskriftene. I de tilfellene hvor toppede skjeer er målet, vil det være oppgitt spesielt. Lykke til! 🙂
Gøy å lage
Hei Cathrine! Så hyggelig at du synes kanelsnurrene var gøy å lage, det setter vi pris på å høre. God bakelyst, og lykke til hvis du prøver deg igjen! 🙂