Iskake med bringebær
Denne lekre og friske iskaken er laget av fløyelsmyk vaniljeiskrem, fylt med bringebær, på en knasende god kjeksbunn. Noe av det fine med iskaker, er at de kan lages mange dager i forveien – bare å husk å ta den ut 15 minutter før servering, sånn at den rekker å tine noe.
Ingredienser
Bunn
Iskrem
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Bunn
1. Ha kjeksen i en plastpose og knus den med en kjevle til du får små smuler.
2. Ha smulene over i en bolle og bland sammen med 1 dl Flytende Melange, eller smeltet Melange. Du kan også gjøre dette i en foodprosessor.
3. Trykk ut smulene i bunnen av en springform på 28 cm. Du trenger ikke å kle bunnen med bakepapir.
Iskrem
1. Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis, ca. 5 minutter. Sett bollen til side.
2. Del vaniljestangen på midten og skrap frøene ut med en skarp kniv. Ha frøene fra vaniljestangen og kremfløten i en annen bolle og pisk til du har en myk krem.
3. Vend kremen og 300 gram av bringebærene inn i eggedosisen. Gjør dette forsiktig for å ikke miste luften i eggedosisen. Om du bruker frosne bringebær er det best at disse ikke tiner først.
4. Hell bringebærkremblandingen over kjeksbunnen og dryss over resten av bringebærene.
5. Sett iskaken i fryseren i minst 6 timer, slik at iskremen setter seg godt.
6. Server gjerne med ekstra ferske bringebær når disse er i sesong.
Jeg serverte kaken første gang til syforeninga når vi skulle ha kaffe. Mulig jeg gjorde noe feil, men tining av bunn og iskrem var ikke synkront. Så det ble litt mislykket, men iskremen var kjempe god.
Nå i ettertid så benytter jeg bare iskrem-oppskriften og har forsøkt med både bringebær og multer. Begge typene er veldig populære. Jeg bruker laktosefri fløte og nå har vi også spennende is 😍
Takk for oppskrift til nydelig is ❤️
Så hyggelig å høre at du fant en løsning som ble vellykket, og passer for deg, Siv! Det høres nydelig ut med ulike bær i denne isen. Takk for tilbakemelding, og god mandag videre! 😊
Nydelig og med glutenfrie Digestive fra Normal er denne en favoritt
Så hyggelig å høre at kaken falt i smak, Astri! Din vri med glutenfrie kjeks høres nydelig ut, takk for tipset, og god bakelyst til deg 🙂
Hvor stor blir kaken? Når det står en porsjon hva mener dere med det? Hvor mange rekker to porsjoner til?
Hei, Tilde! I punkt 3 under fremgangsmetoden for bunnen står det anbefalt å bruke en springform på 28 cm i diameter. 2 porsjoner vil være nok til 2 slike kaker.
Lykke til med bakingen 😊
Er det mulig å ha gelatin i denne isen, og hva kan den evt røres ut i?
Hei Bente! Det har vi ikke prøvd selv, men hvis du ønsker å tilsette gelatin kan det gjøres etter at du har vendt kremen inn i eggedosisen. Lykke til, og fortell oss gjerne hvordan det gikk! 🙂
De frosne bærene skulle ikke vært frosne, blir for harde i iskake. Alle ingridiensene bør ha lik temperatur før de settes i fryseren. Ellers veldig god.
Anita
Hei Anita, og takk for innspill! Vi har kun hatt gode erfaringer med å bruke frosne bær i denne kaken. Det vi imidlertid passer på er at de ikke tiner for mye før hele kaken settes inn i fryseren, for da kan bærene avgi mye væske som igjen påvirker konsistensen på iskaken. Kaken er også god med ferske bringebær, hvis du skulle ha det for hånd 🙂