Red velvet-kake
Denne kaken er en amerikansk klassiker, som til tross for sin ildrøde farge, er en saftig og fløyelsmyk sjokoladekake. Den karakteristiske kaken tar seg ikke bare godt ut på kakebordet, den gir også gjestene en overraskende smaksfornøyelse.
Ingredienser
Kake
Ostekrem
Pynt
Slik gjør du
Kake
1. Pisk romtemperert Melange og sukker hvitt, ca. 5 minutter.
2. Tilsett ett og ett egg av gangen, og visp godt mellom hvert egg.
3. Bland sammen hvetemel, kakao, vaniljesukker, bakepulver og natron i en bolle. Tilsett dette i røren og visp du har en jevn og klumpfri røre.
4. Rør til slutt inn kefir og konditorfarge. Kakerøren skal være veldig rød.
5. Pensle to springformer (ca. 23 cm) med Flytende Melange og dekk bunnen med bakepapir. Fordel røren i formene og stek på midterste rille i ovnen i ca. 30 minutter.
6. Om du ikke har to springformer, kan du ha hele røren i en springform og dele kaken i to etter at den er avkjølt. Gjør du dette, må kaken stekes i 45 minutter.
7. La kakebunnene avkjøle helt før du tar de ut av formen og pynter kaken.
Ostekrem
1. Pisk sammen romtemperert kremost, melis, vaniljesukker og sitronsaft i en bolle.
2. Pisk kremfløten stiv i en annen bolle, og bland kremfløten med ostemassen til du har en fast og fin glasur.
3. Ha den ene kakebunnen på et kakefat og bre over et jevnt lag med ostekrem. Legg den andre kakebunnen over og fordel ostekrem over toppen og på sidene.
4. Del jordbærene i to og pynt kaken med jordbær, blåbær, bjørnebær og litt frisk sitronmelisse.
Kan kaken lages i langpanne?
Ja, det kan den. For å fylle innhold i en springform på 23 cm i en liten langpanne på 30 x 20 cm må du gange ingrediensene med 1,1. Lykke til! 🙂
Går det fint å bruke 2 former på 24cm til denne oppskriften?
Hei Hege! Ja det går fint. Lykke til med bakingen 🙂
Takk for svar. 🙂 det blir baking neste uke da vi skal ha konfirmasjon 4.mai. talk for det.
Så koselig å høre, Hege, lykke til med konfirmasjon og en flott festkake! 🙂
Kjempegod kake❤️ Men tenker å kutte litt ned på mengden av melis.
Hei Renate! Så hyggelig at du likte kaken! Kutt gjerne ut noe av melisen, men pass på at konsistensen på kremen ikke blir for løs, og at du eventuelt justerer litt på de andre ingrediensene. Lykke til!
Dette var det beste jeg har smakt
Godt å høre at kaken falt i smak hos deg, Bob! God førjulstid og lykke til med bakingen! 🙂
Øverst i oppskriften står det porsjoner. Er 1-porsjon til 1 kake i to former, eller må man sette 2-porsjoner til 1 kake?
Hei Åse! 1 porsjon tilsvarer en kake i to former. Lykke til med bakingen! 🙂
Hvilken konditorfarge skal benyttes? Har, i mangel på Wilton, brukt Dr. Oetker sine. Etter 40gr farge er kake nå skogsbær yoghurt farge og ikke rød 😅🙈
Kjøp fargen på Kitchen. Si du skal ha rødfarge til Red Velvetkake. Koster 75 kroner
Kaken blir kjempevellykket
Hei Helene! For å få en sterk rødfarge kan du bruke konsentrert konditorgelé. Før måtte du i jernvarehandel for å få kjøpt det, men nå får du kjøpt konditorfarge i gelékonsistens på tube også i vanlige dagligvarebutikker. Den gir en sterkere farge. Lykke til! 🙂
Kan denne kaken lages dagen i forveien? 😊
Ja, det kan du gjerne gjøre, Heidi! Men ville nok ventet med å dekorere med bær til kaken skal serveres. Lykke til 😊