Klassisk jordbærkake med lime
Det er få ting som smaker av sommer som en klassisk jordbærkake. I denne oppskriften har vi tatt den klassiske jordbærkaken og gitt den en liten oppgradering ved å bløte den med limesirup. Dette gir en fantastisk syrlig og søt smak som går perfekt sammen med jordbærene.
Ingredienser
Sukkerbunn
Limesirup
Krem og fyll
Slik gjør du
Sukkerbunn
1. Varm opp ovnen til 160 grader.
2. Ha egg og sukker i en mikserbolle og visp på medium hastighet til du har en fin og luftig eggedosis. Dette tar cirka 5 minutter. Romtempererte egg gir en mer luftig eggedosis.
3. Bland sammen mel, bakepulver og vaniljesukker i en bolle og sikt de inn i eggedosisen. Bland forsiktig sammen med en slikkepott til du har en klumpfri røre. Ikke pisk for hardt, for da vil du miste luften fra eggedosisen.
4. Ha melk og Melange i en liten kjele på middels varme og varm opp til margarinen akkurat har smeltet. Da har melkeblanding en passe temperatur. Tilsett dette i røren mens du rører forsiktig rundt med en slikkepott.
5. Smør en rund kakeform på 24 cm. Ha røren over i formen og stek på midterste rille i 45 minutter.
6. La sukkerbunnen avkjøle helt. Bruk en kakedeler eller en lang og skarp kniv for å dele sukkerbunnen i 3 bunner.
Limesirup
Krem og fyll
Anretting:
1. Legg en av de tre kakebunnene på et kakefat.
2. Hell limesirup forsiktig over kakebunnen i en svært tynn stråle, til hele bunnen er bløtet opp.
3. Fordel krem over kakebunnen i cirka 0,5 cm tykt lag. Legg på biter av jordbær til hele bunnen er dekket med jordbær.
4. Legg på kakebunn over og gjenta fremgangsmetoden med limesirup, krem og jordbær.
5. Legg på siste kakebunn på toppen. Dekk toppen og sidene av kaken med krem, og pynt med de resterende jordbærene.
Jeg ønsker en glutenfri sukkerbunn, er det greit å bare bytte ut hvetemel med potetmel?
Hei Heidi! Det har vi ikke prøvd selv, men det skulle ikke være noe i veien for å justere oppskriften. Bruker du glutenfritt mel må melmengden imidlertid reduseres. Prøv deg litt frem, og start med halvparten av melmengden, og se hvordan det går. Lykke til! 🙂
Hei!
Fin oppskrift, men jeg synes ofte det er misvisende å si dette tar 1 time og 30 minutter. Bare ved å lese oppskriften.
Bare det å lage selve deigen vil jeg anta selv for en dreven baker tar ca 20 minutter.
Den skal steke i 45 minutter.
Avkjøles helt før man deler i 3 deler. ( 1 time ?)
Deretter skal man koke opp vann og la det avkjøes 10 minutter.
Rense bær og piske krem, og selve monteringen.
Jeg kan ikke skjønne hvordan dette skal summeres opp til 1,5 time.
Skal dette være et estimat av aktiv baketid, uten ventingen?
Hei Edith! Ja, her er det aktiv baketid som menes, lykke til! 🙂
Hei Jeg ville ha jordbærkake uten lime men det klarer eg ikke å finne🙁
Så leit at du ikke finner den oppskriften du ønsker! Hva med å lage denne men en halv sitron i stedet for lime? Den friske syrligheten gir god balanse til det søte. Dersom du ikke tåler sitrus kan du lage sukkerlaken uten lime eller sitron. Lykke til med bakingen 😊
Jeg prøvde sukkerbunn oppskriften men lurer om 45 minutter stek tid er riktig eller oven temperaturer på 160 grader er litt lav. Jeg måtte steke ca 10 min lenger med 160 grader for å ferdig nok sukkerbunn.
Hei L.mamma! Ja, steketiden skal være riktig, men både ovner og kakeformene er litt forskjellige, så steketiden må justeres litt etter det. 😊
Hei! Jeg har nå lagd sukkerbrødet og skal snart begynne med limesirupen. Men jeg skjønte ikke hva man skulle gjøre med limen???
Hei Darya! Limesirupen skal bløte kakebunnen. Hell limesirup forsiktig over kakebunnen i en svært tynn stråle, til hele bunnen er bløtet opp, før man fordeler kremen over kakebunnen.