Sitronkake med ostekrem
Sitronkake er ethvert selskap verdig – spesielt når det er servert med en fyldig ostekremglasur på toppen. Denne sitronkaken er syrlig og frisk, og enkel å røre sammen.
Slik gjør du
Sitronkaken
1. Sett ovnen på 175 grader.
2. Pisk sammen 200 gram Melange og sukker i en kjøkkenmaskin på høy hastighet til du har en lys og luftig blanding.
3. Tilsett 1 egg av gangen og pisk røren til eggene er godt blandet inn.
4. Bland mel, vaniljesukker og bakepulver, og ha i en tredjedel av det i den våte blandingen. Tilsett så en tredjedel av melken. Forsett slik til du har tilsatt all mel og melk.
5. Tilsett saften fra 1 sitron og revet sitronskall, og rør godt sammen. Pass på å ikke få med det hvite på skallet – dette smaker bittert.
6. Smør en springform (26 cm) med Melange eller dekk den med bakepapir. Hell røren i formen og stek kaken midt i ovnen i 50 minutter.
7. Mens kaken står i ovnen kan du lage ostekremglasuren.
Ostekrem
1. Ha alle ingrediensene i en bolle og visp sammen til du får en glatt og luftig kremglasur. Melange gjør den enkelt å få en ostekrem som er smidig og klumpfri.
2. Ha ostekremglasuren på den avkjølte sitronkaken. Pynt gjerne med revet sitronskall.
Tips!
Til ostekremen har vi brukt 1 medium sitron som gir cirka 1 dl saft. Hvis kremen er for tynn kan du tilsette mer melis i blandingen.
Herlig kake💛
Så hyggelig å høre at kaken faller i smak, Charles Ingvar! Det setter vi stor pris på å høre. Ønsker deg lykke til med bakingen i høst 🙂
Denne kaken ble helt perfekt . Brukte rund form ca 24-26 cm stekte på 180 grader i 27 min.
Herlig å høre at kaken ble helt perfekt, Cathrine! Takk for det, håper det smakte. Lykke til med bakingen 🙂