Havremakroner er enkle å lage, og tar ganske kort tid å røre sammen. Kakene hadde sin glanstid under krigen, da det var mangel på matvarer som fint hvetemel. Du kan gjerne dyppe kakene i sjokolade, slik at de får et sjokoladetrekk. Oppskriften gir ca. 40 kaker.

Ingredienser

1 porsjon

150 gram Melange
1 dl sukker
2 stk egg
6 dl havregryn, store
2 ss hvetemel
2 dl rosiner, finhakket

Produkter i oppskriften

Melange original
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer

Kommentarer

  • Aslaug Horn

    Desse er kjempe gode,har nett laget ein porsjon,skal laga ein til.Er til å anbefale ,sunne og gode.👍😍

    • Cecilie,

      Så koselig at kakene faller i smak, Aslaug! Takk skal du ha, og god bakelyst til deg! 🙂

  • Trude

    Skal smøret smeltes ? Eller smuldres ?

    • Cecilie,

      Hei Trude! Når du rører Melange og sukker hvitt og kremaktig bruker du enten romtemperert Melange eller delt opp i biter rett fra kjøleskapet. Lykke til! 🙂

  • Gunn

    Hva kan man bruke i stedet for hvetemel?

    • Cecilie,

      Hei Gunn! Det har vi ikke prøvd selv, men det skal ikke være noe i veien for å erstatte hvetemelet med glutenfritt fint mel hvis du ønsker det. Lykke til! 🙂

  • Karin

    Skal det være lettkokte havregryn

    • Cecilie

      Hei Karin! Vi har brukt store havregryn i denne oppskriften, men du kan også bruke lettkokte. Lykke til! 🙂

  • Monica

    Prøvde disse med tørkede tranebær, isteden for rosiner, ble supergode. 😊

    • Cecilie

      Hei Monica! Tusen takk for tipset, det høres nydelig ut med tørkede tranebær i disse havremakronene! Fortsatt god førjulstid til deg! 🙂

  • Solvej

    Super lekre! Lagde en jule variant med kanel, kardemomme, nellik og vanilje. Reven skal av en appelsin, hvit sjokolade og tranebær. Hadde ikke 6 dl havregryn så erstattet en dl med sesamfrø.
    De ble virkelig gode 😊

    • Anne Cathrine

      Høres fantastisk gode ut, Solvej! Takk for tipset og kos deg med baksten 😊

  • Sylvi

    Jeg blandet i en halv finkakket kokesjokolade istedet for rosiner, kjempegode.

    • Anne Cathrine

      Takk for tipset 😊Det høres veldig godt ut!

  • Ellinor

    Disse ble helt fantastisk, kan anbefales!

    • Anne Cathrine

      Så hyggelig å høre at oppskriften falt i smak, Ellinor 😊

  • Berit

    Ser det skal være store havregryn. Kan man bruke de vanlige?

    • Anne Cathrine

      Hei Berit! Det kan du også bruke. 🙂

  • Ingrid

    Hei,! Er det ikke noe hevemiddel, bakepulver, natron i oppskriften??

    • Karina

      Hei Ingrid! I denne varianten er det ikke brukt noe hevemiddel. Disse hadde sin glanstid under krigen, da det var mangel på enkelte matvarer. Småkakene blir flate og runde, med en småseig og god konsistens. Gi oss gjerne tilbakemelding om de ikke står til forventningene. God bakelyst!