Havremakroner
Middels
30 min
Havremakroner er enkle å lage, og tar ganske kort tid å røre sammen. Kakene hadde sin glanstid under krigen, da det var mangel på matvarer som fint hvetemel. Du kan gjerne dyppe kakene i sjokolade, slik at de får et sjokoladetrekk. Oppskriften gir ca. 40 kaker.
Slik gjør du
1. Rør Melange og sukker til det blir hvitt og kremaktig.
2. Tilsett eggene, en og en av gangen, og rør godt.
3. Bland i havregryn, mel og rosiner.
4. Sett røren med to teskjeer på en bakeplate dekket med bakepapir.
5. Stek kakene i stekeovn ved 180 grader i 8-10 minutter, midt i ovnen, til de er lysebrune. Avkjøl kakene på rist etter steking.
Desse er kjempe gode,har nett laget ein porsjon,skal laga ein til.Er til å anbefale ,sunne og gode.👍😍
Så koselig at kakene faller i smak, Aslaug! Takk skal du ha, og god bakelyst til deg! 🙂
Skal smøret smeltes ? Eller smuldres ?
Hei Trude! Når du rører Melange og sukker hvitt og kremaktig bruker du enten romtemperert Melange eller delt opp i biter rett fra kjøleskapet. Lykke til! 🙂
Hva kan man bruke i stedet for hvetemel?
Hei Gunn! Det har vi ikke prøvd selv, men det skal ikke være noe i veien for å erstatte hvetemelet med glutenfritt fint mel hvis du ønsker det. Lykke til! 🙂
Skal det være lettkokte havregryn
Hei Karin! Vi har brukt store havregryn i denne oppskriften, men du kan også bruke lettkokte. Lykke til! 🙂
Prøvde disse med tørkede tranebær, isteden for rosiner, ble supergode. 😊
Hei Monica! Tusen takk for tipset, det høres nydelig ut med tørkede tranebær i disse havremakronene! Fortsatt god førjulstid til deg! 🙂
Super lekre! Lagde en jule variant med kanel, kardemomme, nellik og vanilje. Reven skal av en appelsin, hvit sjokolade og tranebær. Hadde ikke 6 dl havregryn så erstattet en dl med sesamfrø.
De ble virkelig gode 😊
Høres fantastisk gode ut, Solvej! Takk for tipset og kos deg med baksten 😊
Jeg blandet i en halv finkakket kokesjokolade istedet for rosiner, kjempegode.
Takk for tipset 😊Det høres veldig godt ut!
Disse ble helt fantastisk, kan anbefales!
Så hyggelig å høre at oppskriften falt i smak, Ellinor 😊
Ser det skal være store havregryn. Kan man bruke de vanlige?
Hei Berit! Det kan du også bruke. 🙂
Hei,! Er det ikke noe hevemiddel, bakepulver, natron i oppskriften??
Hei Ingrid! I denne varianten er det ikke brukt noe hevemiddel. Disse hadde sin glanstid under krigen, da det var mangel på enkelte matvarer. Småkakene blir flate og runde, med en småseig og god konsistens. Gi oss gjerne tilbakemelding om de ikke står til forventningene. God bakelyst!