Å kjøpe og pakke inn gaver til kalenderen kan være et stressmoment for mange i tiden før advent. Så hvorfor ikke lage en spiselig, hjemmelaget julekalender sammen med barna eller andre du er glad i? Det er både enkelt og rimelig, og ikke minst kjempehyggelig å gjøre sammen.

Søte pepperkakekjærligheter pyntet med dekorativt kakestrøssel og godteri vil garantert bli en hit blant de små. Enkel oppskrift på pepperkaker og glasur finner du her. Pinnene vi har brukt er såkalte cake pops-pinner. Disse får du kjøpt på Jernia, Panduro og de fleste steder som selger bakeutstyr. Ispinner i tre kan også brukes.

Vil dere gjøre det enkelt kan dere skrive tallene med melisglasur. Men det morsomste er å slå seg løs med masse fargerik og spiselig pynt, og heller nummerere kalenderen ved hjelp av gavelapper og sløyfebånd.

Dette trenger du:

  • Ca.1 kg pepperkakedeig
  • Hvetemel til utbaking
  • Små pepperkakeformer
  • Bakepapir
  • 24 cake pops-pinner
  • Melisglasur
  • Konditorfarge
  • Godteri og kakestrøssel til pynt
  • Tusj
  • Små gavelapper
  • Sløyfebånd

Forslag til pynt:

  • Farget melisglasur
  • Smeltet sjokolade
  • Kake- og isstrøssel
  • Non stop
  • Skittles
  • Mini-marshmallows
  • Fruktpastiller
  • Knuste polkagriser
  • Mokkabønner
  • Hakkede nøtter
  • Smått smågodt

Pepperkakekjærligheter egner seg også godt som spiselige julegaver. Så lage gjerne flere enn 24 når dere først er i gang.

Slik gjør du:

1. Uansett om du bruker ferdigdeig eller hjemmelaget deig er det lurt å legge den i kjøleskapet en halvtimes tid før dere skal bruke den, da blir den enklere å kjevle ut.

2. Ha et tynt lag med hvetemel på benken og kjevle ut deigen til den er minst 5 mm tykk. Stikk ut ønskede figurer med en pepperkakeform. Hjerter eller stjerner er godt egnet til pepperkakekjærligheter. Pass på at formene ikke er for store, blir pepperkakene for tunge vil de falle av pinnene.

3. Legg figurene forsiktig over på et bakepapirkledt stekebrett, og husk å gi plass til pinnene. Stikk pinnen inn i pepperkaken før du setter brettet i ovnen.

4. Stek pepperkakene på vanlig måte. Avkjøl på rist.

5. La pepperkakene avkjøles til de er helt kalde. Det er viktig for å unngå at glasur og godteri smelter og sklir av.

6. Pynt pepperkaker med ønsket pynt.

7. Legg de ferdig pyntede pepperkakene på et bakepapir til glasur og eventuelt sjokolade har stivnet.

8. Skriv tallene 1 til 24 på gavelappene og fest dem til hver enkelt pinne med sløyfebånd eller hyssing.

8. Fyll godteriet dere har igjen fra pyntingen i kjøkkenglass eller tomme syltetøyglass og stikk pepperkakekjærlighetene nedi. Så er det bare å glede seg til 1. desember!