![Laksetaco på tre ulike vis.](https://mills.no/content/uploads/sites/3/2017/12/Laksetaco-tre-ulike-vis.jpg)
Supergod laksetaco på 3 måter
Det finnes mer enn en måte å lage taco på, og det er lov å la seg inspirere av andre kjøkken enn det meksikanske. Her får du tre måter å lage knallgod laksetaco på. Kanskje finner du en ny fredagsfavoritt?
![](https://mills.no/content/uploads/sites/3/2022/01/Laksetaco-barnevennlig.jpg)
Barnefavoritten
Panert laks er en favoritt blant de minste. Her i kombinasjon frisk mangosalsa og barnas favorittgrønnsaker.
Du trenger:
- 1 stk egg
- 50 gram griljermel
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 0.25 ts røkt paprikapulver
- 2 ss Flytende Melange
- 400 gram laksefilet
- 4 tortilla
- 100 gram salat
- 1 stk agurk
- 1 boks hermetisk mais
- 1 glass mild mangosalsa
Slik gjør du:
- Visp egget i en bredbunnet skål.
- Bland sammen griljermel, salt, pepper og røkt paprikapulver i en annen skål.
- Varm opp en stekepanne med flytende Melange på middels sterk varme.
- Dypp laksefiletene først i eggeblandingen og deretter i paneringen. Stek dem gylne på begge sider, i cirka 2 minutter på hver side.
- Varm opp tortillaene i ovnen eller mikrobølgeovnen, etter anvisning på pakken.
- Fordel salat, agurkskiver og mais i hver tortilla, legg på de stekte laksefiletene og topp med mangosalsa.
![](https://mills.no/content/uploads/sites/3/2022/01/Laksetaco-asiatisk.jpg)
Laksetaco med asiatisk vri
Her har vi latt oss inspirere av det asiatiske kjøkkenet for en ny smaksopplevelse på tacoen. Ved å samle stekt laks, sprø grønnsaker og hoisinsaus i en tortilla får du en nydelig balanse mellom søtt, salt og syrlig.
Du trenger:
- 0.25 stk rødkål
- 1 stk mango
- 4 stk reddiker
- 2 stk vårløk
- 4 ss hoisinsaus
- 400 gram laksefilet
- 2 ss sesamfrø
- 2 ss Flytende Melange
- 4 stk tortilla
- 2 stk lime
Slik gjør du:
- Finsnitt rødkålen. Del mangoen og reddikene i skiver. Finhakk vårløken.
- Varm opp en stekepanne på middels sterk varme med Flytende Melange.
- Pensle laksefiletene med hoisinsaus. Stek laksefiletene i cirka 2 minutter på hver side. Kjernen skal være litt mørkerosa. Dryss sesamfrø over de stekte laksefiletene.
- Varm opp tortillaene i ovnen eller mikrobølgeovnen, etter anvisning på pakken.
- Legg rødkål, mango og reddiker på tortillaene og topp med laksefiletene. Press over litt limesaft.
![](https://mills.no/content/uploads/sites/3/2022/01/Laksetaco-meksikansk.jpg)
Laksetaco med meksikanske smaker
Å fylle tortillaen med fisk er faktisk ikke uvanlig i tacoens hjemland Mexico. Der bruker de i hovedsak hvit fisk, men de klassiske meksikanske smakene er også en perfekt kombinasjon med den norske laksen.
Du trenger:
- 1 stk avokado
- 1 stk lime, saften
- 1 stk hjertesalat
- 1 stk chili
- 0.5 ts cayennepepper
- 0.5 ts røkt paprikapulver
- 0.5 ts chipotle chilipulver
- 400 gram laksefilet
- 4 tortillaer
- Frisk koriander
Slik gjør du:
- Mos avokado med en gaffel eller stavmikser sammen med saften fra limen.
- Finhakk hjertesalaten og chilien.
- Bland sammen cayennepepper, røkt paprikapulver og chipotle chilipulver. Krydre laksefiletene med krydderblandingen.
- Varm opp en stekepanne på middels sterk varme med flytende Melange.
- Stek laksefiletene i cirka 2 minutter på hver side.
- Varm opp tortillaene i ovnen eller mikrobølgeovnen, etter anvisning på pakken.
- Legg hjertesalat på tortillaen, deretter laksefileten. Topp med finhakket chili, most avokado og frisk koriander.