![Middagspannekaker med ulikt fyll](https://mills.no/content/uploads/sites/3/2020/05/MIddagspannekaker.jpg)
Middagspannekaker med 3 forskjellige fyll
Disse halvgrove middagspannekakene metter godt og kan fylles med nesten hva du måtte ønske. Her får du oppskrift på tre varianter: ost og skinke, bacon og blåbær, og sopp med ricotta og spinat. Middagspannekaker er også en fin måte å bruke opp rester på. Fyll dem med rester etter søndagens gryterett eller fredagstacoen og vips så har du en skikkelig digg middag. Oppskriftene er beregnet på 4 porsjoner gir 8 pannekaker.
Halvgrove pannekaker
Denne oppskriften på halvgrove pannekaker er et perfekt utgangspunkt for de 3 oppskriftene på pannekakefyll du finner lenger ned på siden.
Du trenger:
- 120 gram siktet hvetemel
- 90 gram fullkornsmel
- 0,5 ts salt
- 5 dl melk
- 2 ss Flytende Melange + litt til steking
- 2 stk egg
Slik gjør du:
- Bland mel og salt sammen i en bolle. Tilsett halvparten av melken og visp til du får en klumpfri røre.
- Spe på resten av melken og flytende Melange mens du rører. Visp inn i ett egg av gangen og rør sammen til du har en jevn røre.
- Dekk til bollen og la pannekakerøren stå i 20 minutter.
- Varm opp stekepannen på middels sterk varme. Pensle pannen med litt flytende Melange.
- Rør godt om i pannekakerøren og bruk en øse til å helle røre i stekepannen, cirka 1 dl røre per pannekake. Løft og vend på pannen slik at røren fordeler seg og dekker stekepannen med et tynt lag.
- Stek til røren har stivnet på oversiden (1 til 2 minutter). Bruk en stekespade til å vende pannekaken og stek videre i cirka 1 minutt på andre siden.
![](https://mills.no/content/uploads/sites/3/2022/01/Middagspannekake-med-ost-og-skinke.jpg)
Middagspannekaker med ost og skinke
Ost og skinke er en klassisk og familievennlig kombinasjon som de aller fleste liker. Om noen i familien er skeptisk til ruccola og basilikum, kan det erstattes med annen salat eller grønnsaker som paprika og tomat, eller sløyfes helt. Dette fyllet er nok til 8 pannekaker.
Du trenger:
- 150 gram kokt skinke, i biter
- 150 gram revet mozzarella
- 65 gram ruccola
- 2 ss fersk basilikum
Slik gjør du:
- Lag pannekakerøre og stek den første som anvist over.
- La den ferdigstekte pannekaken ligge i pannen. Legg skinkebiter, revet ost, litt ruccola og noen blader fersk basilikum på den ene halvdelen av den ferdigstekte pannekaken.
- Brett den andre halvdelen av pannekaken over fyllet og stek videre til fyllet har fått litt varme. Server med en gang. Gjenta til du har stekt alle pannekakene.
![](https://mills.no/content/uploads/sites/3/2022/01/Middagspannekake-med-blC3A5bC3A6r.jpg)
Middagspannekaker med blåbær og bacon
Mange har nok smakt pannekaker med blåbær og bacon hver for seg, men å spise det sammen er faktisk enda bedre! Rosmarin kan fint sløyfes, men smaker nydelig til den røkte smaken av bacon. Dette fyllet er nok til 8 pannekaker.
Du trenger:
- 0,5 ss Flytende Melange
- 150 gram baconbiter
- 1 stilk fersk rosmarin (kan sløyfes)
- 150 gram frosne blåbær
- 1 ss sukker
Slik gjør du:
- Lag pannekakerøren som anvist over. Mens røren sveller kan du begynne på fyllet.
- Ha flytende Melange i en stekepanne på middels høy varme og ha i baconterningene sammen med rosmarinstilken. Stek til baconbitene har fått fin farge (cirka 5 minutter).
- Sett lokk på stekepannen eller ha det over i en gryte med lokk, så det holder seg varmt. Sett til side mens du varmer blåbær og steker pannekakene.
- Ha blåbærene i en kasserolle og tilsett sukker. Varm opp under omrøring og sett til side til servering.
- Fordel sprøstekte baconbiter og lune blåbær på de nystekte pannekakene og brett eller rull sammen.
![](https://mills.no/content/uploads/sites/3/2022/01/Middagspannekake-med-sopp-og-spinat.jpg)
Middagspannekaker med sopp og spinat
Fylte middagspannekaker med sopp og spinat i en kremet saus av ricotta smaker himmelsk og er perfekt om du ønsker å lage en smaksrik vegetarrett. Fersk timian og sitron setter en ekstra spiss på retten. Dette fyllet er nok til 8 pannekaker.
Du trenger:
- 300 gram sjampinjong, i skiver
- 1 ss Flytende Melange
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 200 gram spinat
- 200 gram ricotta
- 1 ts grovt flaksalt
- 0,25 ts pepper
- 1 ss fersk timian, hakket
- 1 ts revet sitronskall
Slik gjør du:
- Lag pannekakerøren som anvist over. Mens røren sveller kan du begynne på fyllet.
- Rens soppen og skjær i skiver. Brun soppen godt i en stekepanne på relativt sterk varme.
- Senk temperaturen til middels høy varme og tilsett flytende Melange. Tilsett finhakket hvitløk og rør om. La alt surre i cirka 1 minutt.
- Ha i spinaten og stek under omrøring til spinaten har falt sammen. Rør inn ricotta og smak til med salt, pepper, fersk timian og revet sitronskall.
- Sett lokk på stekepannen, eller ha det over i en gryte med lokk, så det holder seg varmt. Sett til side mens du steker pannekakene.
- Fordel fyllet på de nystekte pannekakene og brett eller rull pannekaken sammen.