Middagspannekaker med 3 forskjellige fyll

Disse halvgrove middagspannekakene metter godt og kan fylles med nesten hva du måtte ønske. Her får du oppskrift på tre varianter: ost og skinke, bacon og blåbær, og sopp med ricotta og spinat. Middagspannekaker er også en fin måte å bruke opp rester på. Fyll dem med rester etter søndagens gryterett eller fredagstacoen og vips så har du en skikkelig digg middag. Oppskriftene er beregnet på 4 porsjoner gir 8 pannekaker.

Halvgrove pannekaker

Denne oppskriften på halvgrove pannekaker er et perfekt utgangspunkt for de 3 oppskriftene på pannekakefyll du finner lenger ned på siden.

 

Du trenger:

  • 120 gram siktet hvetemel
  • 90 gram fullkornsmel
  • 0,5 ts salt
  • 5 dl melk
  • 2 ss Flytende Melange + litt til steking
  • 2 stk egg

Slik gjør du:

  1. Bland mel og salt sammen i en bolle. Tilsett halvparten av melken og visp til du får en klumpfri røre.
  2. Spe på resten av melken og flytende Melange mens du rører. Visp inn i ett egg av gangen og rør sammen til du har en jevn røre.
  3. Dekk til bollen og la pannekakerøren stå i 20 minutter.
  4. Varm opp stekepannen på middels sterk varme. Pensle pannen med litt flytende Melange.
  5. Rør godt om i pannekakerøren og bruk en øse til å helle røre i stekepannen, cirka 1 dl røre per pannekake. Løft og vend på pannen slik at røren fordeler seg og dekker stekepannen med et tynt lag.
  6. Stek til røren har stivnet på oversiden (1 til 2 minutter). Bruk en stekespade til å vende pannekaken og stek videre i cirka 1 minutt på andre siden.
Middagspannekake med ost og skinke

Middagspannekaker med ost og skinke

Ost og skinke er en klassisk og familievennlig kombinasjon som de aller fleste liker. Om noen i familien er skeptisk til ruccola og basilikum, kan det erstattes med annen salat eller grønnsaker som paprika og tomat, eller sløyfes helt. Dette fyllet er nok til 8 pannekaker.

 

Du trenger:

  • 150 gram kokt skinke, i biter
  • 150 gram revet mozzarella
  • 65 gram ruccola
  • 2 ss fersk basilikum

Slik gjør du:

  1. Lag pannekakerøre og stek den første som anvist over.
  2. La den ferdigstekte pannekaken ligge i pannen. Legg skinkebiter, revet ost, litt ruccola og noen blader fersk basilikum på den ene halvdelen av den ferdigstekte pannekaken.
  3. Brett den andre halvdelen av pannekaken over fyllet og stek videre til fyllet har fått litt varme. Server med en gang. Gjenta til du har stekt alle pannekakene.
Middagspannekake med blåbær og bacon

Middagspannekaker med blåbær og bacon

Mange har nok smakt pannekaker med blåbær og bacon hver for seg, men å spise det sammen er faktisk enda bedre! Rosmarin kan fint sløyfes, men smaker nydelig til den røkte smaken av bacon. Dette fyllet er nok til 8 pannekaker.

Du trenger:

  • 0,5 ss Flytende Melange
  • 150 gram baconbiter
  • 1 stilk fersk rosmarin (kan sløyfes)
  • 150 gram frosne blåbær
  • 1 ss sukker

Slik gjør du:

  1. Lag pannekakerøren som anvist over. Mens røren sveller kan du begynne på fyllet.
  2. Ha flytende Melange i en stekepanne på middels høy varme og ha i baconterningene sammen med rosmarinstilken. Stek til baconbitene har fått fin farge (cirka 5 minutter).
  3. Sett lokk på stekepannen eller ha det over i en gryte med lokk, så det holder seg varmt. Sett til side mens du varmer blåbær og steker pannekakene.
  4. Ha blåbærene i en kasserolle og tilsett sukker. Varm opp under omrøring og sett til side til servering.
  5. Fordel sprøstekte baconbiter og lune blåbær på de nystekte pannekakene og brett eller rull sammen.
Middagspannekaker med sopp og spinat

Middagspannekaker med sopp og spinat

Fylte middagspannekaker med sopp og spinat i en kremet saus av ricotta smaker himmelsk og er perfekt om du ønsker å lage en smaksrik vegetarrett. Fersk timian og sitron setter en ekstra spiss på retten. Dette fyllet er nok til 8 pannekaker.

Du trenger:

  • 300 gram sjampinjong, i skiver
  • 1 ss Flytende Melange
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 200 gram spinat
  • 200 gram ricotta
  • 1 ts grovt flaksalt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 ss fersk timian, hakket
  • 1 ts revet sitronskall

Slik gjør du:

  1. Lag pannekakerøren som anvist over. Mens røren sveller kan du begynne på fyllet.
  2. Rens soppen og skjær i skiver. Brun soppen godt i en stekepanne på relativt sterk varme.
  3. Senk temperaturen til middels høy varme og tilsett flytende Melange. Tilsett finhakket hvitløk og rør om. La alt surre i cirka 1 minutt.
  4. Ha i spinaten og stek under omrøring til spinaten har falt sammen. Rør inn ricotta og smak til med salt, pepper, fersk timian og revet sitronskall.
  5. Sett lokk på stekepannen, eller ha det over i en gryte med lokk, så det holder seg varmt. Sett til side mens du steker pannekakene.
  6. Fordel fyllet på de nystekte pannekakene og brett eller rull pannekaken sammen.

Relaterte oppskrifter: