Amerikanske pannekaker uten bakepulver
Har du ikke bakepulver tilgjengelig kan du fortsatt lage tykke og luftige amerikanske pannekaker. Kulturmelk fungerer som hevemiddel i seg selv, og gir også pannekakene en god og syrlig smak som gjør at de egner seg godt med søt topping. Hvis du i tillegg skiller eggene og pisker eggehvitene stive før du blander dem i røren, vil pannekakene bli ekstra luftige uten at du behøver å bruke bakepulver.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Skill eggene.
2. Ha eggeplommene i en bolle sammen med kulturmelken og visp sammen.
3. Ha eggehvitene i en annen bolle og pisk til de er stive og hvite.
4. Bland sammen mel og salt, og tilsett litt og litt mel i melkeblandingen.
5. Tilsett Flytende Melange og rør godt til du har en jevn og klumpfri røre.
6. Vend forsiktig inn de stivpiskede eggehvitene.
7. For at ikke luften skal gå ut av eggehvitene er det viktig at pannekakene stekes med en gang.
8. Ha litt Flytende Melange i en stekepanne på middels høy varme.
9. Hell røre i den varme stekepannen, cirka 0,5 dl per pannekake. Pannekakerøren kan flyte litt ut, unngå derfor å ha for mange pannekaker i stekepannen på en gang. I en vanlig stekepanne er det plass til å steke 3 amerikanske pannekaker av gangen.
10. Når pannekakerøren stivner på toppen og det bobler litt på overflaten kan du snu pannekakene. Stek i cirka ett minutt på den andre siden.
11. Server med friske bær og pisket krem, eller toppet med dine favoritter.
Kommentarer