Bondekaker
Bondekaker er flate og runde skårne kaker med tydelige biter av mandler i. Oppskriften kom til Norge fra Sverige etter krigen, og vi finner den for første gang i Gyldendals store kokebok fra 1989. Kakene er fortsatt populære både i hjemlandet Sverige og i Danmark. Denne oppskriften gir ca. 80 kaker.
Ingredienser
Slik gjør du
1. Visp Melange og sukker til du har en lys og luftig krem.
2. Rør inn sirup. Tilsett krydder og finhakkede mandler, og finhakket sukat om du ønsker det.
3. Rør sammen mel og natron, og tilsett det til deigen. Arbeid deigen raskt sammen.
4. Del deigen i to og trill to pølser cirka 20 cm lange. Form pølsene slik at de får en litt rektangulær form når de skjæres opp. La deigpølsene ligge kaldt til de er harde.
5. Sett ovnen på 200 grader.
6. Skjær tykke skiver av deigen med en tynn kniv. Legg kakene på en bakeplate dekket med bakepapir.
7. Stek bondekakene ved 200 grader i 7-8 minutter, midt i ovnen.
8. Avkjøl kakene på platen.
Tips!
Kakene kan tilpasses ved bruk av lys- eller mørk sirup. Ved bruk av lys sirup blir kakene litt lysere og med litt mindre smak enn ved bruk av mørk sirup.
Hva betyr, skjær tykke skiver, 5mm, 10 mm?
Hei Heidi! 5 mm er passe tykke skiver for bondekaker. Lykke til! 🙂