Brente mandler
Enkel
40 min
Brente mandler er tradisjonsrikt knask få klarer seg uten i julen. De karamelliserte nøttene er enkle å lage selv og kan fint smaksettes om du ønsker det. Lag gjerne litt ekstra når du først er i gang, så har du en fin og spiselig julegave til en søtmoms. Oppskriften gir cirka 8 porsjoner.
Slik gjør du
1. Ha mandler, sukker og vann i en tykkbunnet, vid gryte. Kok opp på middels varme og rør kontinuerlig. Sukkeret vil krystalliseres og legge seg som et sukkerlag rundt mandlene.
2. Fortsett å røre til alt sukkeret har smeltet. Ha i Melange og rør til alle mandlene er dekket med blandingen.
3. Legg de brente mandlene over på et bakepapir og dra dem litt fra hverandre.
4. Avkjøl mandlene før du pakker dem inn eller serverer i en skål.
hva med smør
Hei Anonym! Vi synes selvfølgelig at disse smaker aller best med Melange, men det er ikke noe i veien for å bruke smør hvis du ønsker det. Lykke til! 😊
Må man endre noe på oppskriften ved bruk av laktosefritt smør?
Hei T-O! Det var vi ikke prøvd selv, men det skulle ikke være noe i veien for å bruke laktosefritt smør i denne uten endringer. Lykke til! 😊
Kan man bruke laktosefrie smør
Hei Janne! Ja, det kan du, lykke til! 🙂
Hva med Melis?
Hei Mosha! Det har vi ikke prøvd, men her ville jeg ikke brukt melis, men holdt meg til sukker som det står i oppskriften. Lykke til!
Første gang jeg har sett smør i oppskrift på brente mandler.
Hei Gro! Smør/margarin gir en ekstra god smak på mandlene. Lykke til!