Dansk drømmekake i langpanne
Er du på jakt etter en ny langpannefavoritt? Da bør du prøve denne danske klassikeren. Drømmekake er superenkelt å lage og smaker himmelsk godt, med myk og saftig vaniljebunn og karamellisert kokos på toppen. En porsjon er nok til en langpanne på cirka 25 x 35 centimeter.
Ingredienser
Kake
Topping
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Kake
1. Forvarm ovnen til 180 grader.
2. Smelt Melange i en kasserolle. Trekk til side og rør inn melken. La væsken avkjøles i cirka 10 minutter.
3. Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene med en teskje eller kniv. Bland vaniljefrøene sammen med en spiseskje av sukkeret slik at frøene ikke lenger klumper seg sammen.
4. Pisk sammen egg, hjemmelaget vaniljesukker og resten av sukkeret til en tykk og luftig eggedosis. Det tar cirka 5 minutter med kjøkkenmaskin eller håndmikser på høy hastighet.
5. Tilsett den avkjølte melkeblandingen og rør om.
6. Sikt inn hvetemel og bakepulver. Pisk alt raskt sammen til du har en jevn, klumpfri kakerøre.
7. Smør en langpanne på cirka 25 x 35 centimeter med 2 ss flytende Melange og kle den med bakepapir. På denne måten fester bakepapiret seg til formen og du får løsnet kaken enkelt fra formen etterpå.
8. Hell kakerøren over i langpannen. Stek kaken på rist midt i ovnen i 25 minutter.
9. Ta langpannen ut av ovnen og øk temperaturen til 225 grader.
Topping
1. Smelt Melange i en kasserolle. Ta kjelen av varmen og rør inn melk, brunt sukker og kokosmasse.
2. Fordel kokosblandingen utover i et jevnt lag på den forstekte kaken.
3. Sett langpannen inn i ovnen igjen og stek videre i 12 minutter.
4. La kaken avkjøles helt i langpannen slik at karamelltoppingen får stivnet.
Veldig god kake, enkel å lage ogdå 🙂
Takk for hyggelig tilbakemelding, Eva! Godt å høre at kaken faller i smak. Lykke til med bakingen 🙂
min yndlings kake .skal prøve å lage den i langpanne til bursdagen min
Høres ut som en god idé, Rose! Lykke til med bakingen, og god bursdagsfeiring til deg! 🙂
1000takk
Noen som har laget denne med glutenfritt mel?
Litt seint kanskje, men nå har jeg laget denne kaka med glutenfritt mel (Toro lys melblanding pose). Det gikk helt fint. Farlig god kake!
Hei Janne, takk for veldig hyggelig tilbakemelding og deling av erfaring. Nyttig for andre med glutenintolleranse 🙂
Kan denne fryses, eller hvor lenge holder den seg i kjøleskapet
Hei Karoline, denne kan fint fryses, men holder seg helt sikkert godt i kjøleskapet i 4-5 dager 🙂 Ha en fin dag videre!
Kan jeg bytte ut vaniljestangen med vanilje paste eller vaniljesukker?
Det kan du🌹
Kan denne fryses, eller hvor lenge holder den seg i kjøleskapet
Hvor mye vaniljesukker tilsvarer en halv vaniljestang da? 1 teskje?
Hei Nina, det stemmer. Ca 1 ts 🙂 Lykke til med baksten!
Hei Inger, du kan gjerne bytte ut vaniljestangen, men smaken blir ikke helt den samme. En halv vaniljestang tilsvarer cirka 1 ts vaniljesukker 🙂