Serinakaker er en selvskreven julekake for veldig mange, som har blitt bakt i Norge i over 100 år. Her får du oppskriften på klassiske serinakaker der vi også har lagt til en ny vri og fylt dem en fyldig sjokoladekrem. Gå for klassikeren eller prøv noe helt nytt – valget er ditt! Oppskriften gir 30 serinakaker og 15 doble serinakaker med sjokoladefyll.

Ingredienser

1 porsjon

Serinakaker

150 gram Melange
110 gram sukker
1 stk egg
1 ts vaniljesukker
1 krm hornsalt
200 gram siktet hvetemel

Sjokoladefyll

100 gram Melange
70 gram melis
1 stk eggeplomme
20 gram Delfia
50 gram kokesjokolade

Topping

1 dl mandler
1 stk eggehvite
1 dl perlesukker

Produkter i oppskriften

Melange original
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer

Slik gjør du

Hva synes du om oppskriften?
Sandkaker

Se alle oppskrifter på julekaker

Over 90 oppskrifter på moderne og klassiske julekaker.

Kommentarer

  • Trine Sofie

    Nydelig smak på disse serinakakene 😋 Men lurer på om de må ligge kaldt i kjøleskap, eller kan de stå i kakeboks i skapet?

    • Cecilie,

      Hei Trine Sofie! Så hyggelig at kakene falt i smak hos deg! Kakene må oppbevares kjølig, så kjøleskap passer aller best. Lykke til! 😊

  • Ingrid Krog Engebretsen

    Kan deigen stå lenger enn to timer i kjøleskapet?

    • Cecilie,

      Ja, det kan den gjerne, Ingrid! Men pass på at den får minimum to timer i kjøleskapet før videre utbaking. Lykke til! 😊

  • Evy Andresen

    Hva betyr krm hornsalt

    • Anne Cathrine

      Krm står for kryddermål og tilsvarer 1 ml. Lykke til med baksten 😊