Havreflarn er en klassisk julekake, og den søte vrien med doble sjokoladeflarn har de siste årene seilt opp som en favoritt hos mange. Doble sjokoladeflarn er både søte og knasende sprø, og egner seg spesielt godt som julekake for deg som er glad i sjokolade. Oppskriften gir cirka 12 sjokoladeflarn.

Sandkaker

Se alle oppskrifter på julekaker

Over 90 oppskrifter på moderne og klassiske julekaker.

Kommentarer

  • Thea

    Smaken på kjeksen er god! 😀
    Eneste jeg fikk problem med, var at de fløt så mye ut at de ble tynne og noe brun i kantene. Følte ikke de «hevde» nok..
    Hva kan jeg gjøre annerledes?

    • Torunn

      De skal være helt tynne, siden de skal ligge dobbelt. Mine ble også litt brune i kantene, men jeg synes de smaker mer og bedre når de er litt brune.

    • Cecilie

      Hei Thea! Som Torunn skriver her så skal de være tynne og ørlite grann brune i kantene. Hvis de fløt veldig ut kan det være at du har fått en litt løs deigmasse? Pass på at egget ikke veier mer enn 65-70 gram og vær nøye med målene av alle ingredienser. Håper du vil prøve igjen, lykke til!

  • PiaYvonne

    Satt igjen med mye sjokoladefyll, hadde hatt nok til omtrent dobbelt opp, å da hadde jeg godt med sjokolade på flarnene og rundt kanten.. lett oppskrift, kommer nok til å bruke den igjen, men med flere flarn ☺️

    • Anne Cathrine

      Så flott at du likte oppskriften, PiaYvonne! Det er godt med sjokolade fordi det kan være vanskelig å jobbe med mindre mengder. Men godt å vite at man da kan doble mengden flarn til samme mengde sjokolade 😊

  • Nora

    For en enkel og fantastisk god oppskrift!

  • Filip

    Hei! Min venn Anders er litt deppa i dag, han tenker mye på jenter som han ikke får. Har dere noen tips til hva han kan gjøre?

    • K

      😂

    • Anne Cathrine

      Hva med å bake noen sjokoladekjeks til vennen din? Det pleier å være en fin oppmuntring 🤩

  • Magnus og Jorann

    Hei!
    Vi prøvde denne oppskriften i dag og det ble veldig godt! Vi brukte dronningsjokolade istedenfor kokesjokolade og opplevde at sjokoladeblandingen aldri stivnet i romtemeratur. Må man bruke en mørkere sjokolade eller ren kokesjokolade for at sjokoladeblandingen skal stivne?

    • Anne Cathrine

      Hei Magnus og Jorann!
      Det kan være litt utfordrende med sjokoladetrekk. I utgangspunktet er Dronningsjokoladen en kokesjokolade av god kvalitet så det burde fungere.
      En annen ting som kan spille inn er romtemperatur. Kanskje sjokoladetrekket ville stivne lettere dersom det fikk ligge i et kjøligere rom noen timer?

  • Ella og Mia🥰🌺🌸❤️😃💖

    Jeg synes det var kjempe godt🥰.Dere er noen smartinger😀😍🥰🌈😢😭

    • Anne Cathrine

      Hei Ella og Mia! Så hyggelig at dere testet oppskriften og liker den. 🥰

  • Amalie

    Hei, har du prøv å bake disse glutenfri? Trur du det går å bruke «fin mel blanding glutenfri» isteden for hvetemel? 🙂

    • Anne Cathrine

      Hei Amalie! Vi har ikke forsøkt det, men er ganske sikker på at det skal gå helt fint 🙂

  • Anita

    Hei.
    Mine havre fløt ikke ut.
    Er 100 g hvetemel riktig?

    • Anne Cathrine

      Takk for tilbakemeldingen, Anita, det kan se ut som det har sneket seg inn en feil her. Det skal nok ikke være mer enn 1-2 spisesskjeer. Vi skal å rettet opp i det så snart som mulig 😊

      • Lukas

        Akkurat litt for seint for min del, da 😬 har nå 18 ganske «fluffy» havreflarn 😅

        • Anne Cathrine

          Å nei så kjedelig, Lukas! Vi jobber med å ta en siste test av oppskriften nå, men det ser ut som at vi lander på 2 ss hvetemel. Sånn i tilfelle du vil prøve igjen 😊

    • Trine

      Hei,
      jeg fant oppskriften her
      https://www.mylittlekitchen.no/2015/11/15/sjokoladeflarn/
      Ser ut som det skal være 1-2 ss hvetemel. 🙂

      • Anne Cathrine

        Takk for tilbakemeldingen, Trine! Vi skal teste oppskriften igjen og kommer med en oppdatering så snart som mulig. Men det blir nok noe av det samme 😊

  • Camilla

    Hei.
    Hvordan bør man oppbevare kjeksene? Hvor lenge holder de seg?

    • Anne Cathrine

      Hei Camilla! Disse havreflarnene holder seg best når de oppbevares tørt og mørkt, og gjerne litt kjøligere enn vanlig romtemperatur så ikke sjokoladen smelter. Holdbarheten er ca. en måned.

      • Ida

        Hei. Det må være alt for mye hvetemel i denne oppskriften, kjeksene flyter ikke utover og blir tykke. Eller gjør jeg noe annet galt?

        • Anne Cathrine

          Hei, Ida! Ja, det ser ut til at det har sneket seg inn en feil i oppskriften. Det skal være 2 ss hvetemel, ikke 100 gram. Beklager det – vi skal få rettet opp så snart som mulig. Takk for at du gir beskjed 😊